9.3.2016

Lomaa ja remonttia

Se on LOMA. Taas parin päivän verran. Ei siis lomaa mahan täydeltä.

Tällä viikolla on jo tähän mennessä ehtinyt tapahtua vaikka mitä. Saimme makuuhuoneen seinäremontin valmiiksi ja totesimme, että makkari saa pysyä sellaisenaan nyt jonkin aikaa. Päätimme myös, että remonttihommat jatkuvat. Mieheni raivasi (raivottaen) toisen pienistä yläkerran makuuhuoneista. Se viimeinen alkuperäiskunnossa oleva huone joka talostamme löytyy. Nyt huone on täysin tyhjä ja valmis pintaremonttiin. Rapsimme huoneen seinistä jo eilen illalla (liian myöhään) kaikista helpoimmin irtoavia kittauksia ja kipsilevyjen saumanauhoja. Voi siis sanoa, että remontti on jo alkanut.

Huoneesta tehdään girl cave eli minun työhuoneeni. Huoneeseen tulee myös vierassänky eli eräänlainen monitoimihuone on kyseessä. Olen suunnitellut koko remontin alusta loppuun, tiedän, että huoneesta tulee kokovalkoinen, lattia vaihdetaan ja katto maalataan uudestaan. Työpöytä tulee ikkunan eteen. Pöydä päälle asennetaan kattovalaisin, joka toimittaa työvalon virkaa. Työhuoneen työvalaisimeksi sopii parhaiten tietenkin Work-valaisin. Tällä hetkellä huoneessa ei ole lainkaan väliovea. Poistimme vanhat väliovet koko talosta heti muutettuamme vuosia sitten, se oli eräänlainen statement, "tälläiseksi tämä talo ei tule jäämään!" Olemme asentaneet uusia ovia sitä mukaan kun remontti on edennyt. Nyt on vihdoin vuorossa viimeinen huone ja viimeinen ovi. Miten mahtavaa symboliikkaa! :)

Olemme mieheni kanssa laatineet listan kaikista remonttitöistä mitä meidän pitäisi jossain vaiheessa tehdä. Olemme myös laittaneet eri työt tärkeysjärjestykseen. Listassa on huomioitu myös kulut ja remonttiin kuluva aika. Lista on helpottanut elämäämme aika paljon. Mieheni muistuttaa listasta kun minulla alkaa keulia ja minä muistutan listasta kun asiat eivät tunnu etenevän. Tämä kertoo paljon meidän remonttidynamiikasta. Kuin ihmeen kaupalla, asioita silti tapahtuu ja remonttilista lyhenee. 

Emme aio käyttää koko lomaa remontointiin, vain yhden päivän. Näin sovimme. Muu aika käytetään nukkumiseen ja rentoutumiseen. Ehkä lähdemme jopa reissuun!

-Raasu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti