28.4.2014

Puuttuv_t kir_aimet ja valkoisen puute

Kirjoittelen blogiani useammalla eri tietokoneella. Työhuoneen pöytäkoneella ja olohuoneen läppärillä kuitenkin enimmäkseen. Olen vuosi pari sitten ostanut työhuoneen koneelle valkoisen langattoman näppäimistön ja hiiren. Merkiltään Rapoo. Kevyet pienet vempaimet. Hyvän näköiset ja ennen kaikkea valkoiset. Harmi vain, että niiden toimintavarmuus on olematon. 

Kirjoitan siis paljon ja tätä harrastustani varjostaa pahasti näppäimistöni laiskuus. Se jättää aina välillä kirjaimia väliin. Jos kirjoitan nopeasti, en aina huomaa, että kirjaimissa käy kato. Tekstejä tarkastuslukiessani en usein myöskään huomaa joidenkin kirjaimien puuttuvan. Luen omaa tekstiäni, joten aivot täydentävät puuttuvat kirjaimet. Aivot mukautuvat ja korjaavat kirjoitusvirheet.Nyt alan kuitenkin olla melkoisen kyllästynyt näppäimistöni kenkkuiluun. Olen vihdoin aikeissa ostaa uuden näppäimistön, mutta sen pitäisi olla valkoinen. Valkoisen näppäimistön löytäminen ei sitten olekaan kovin helppoa. Ei PC:hen. Jotta en pääsisi liian helpolla, olen kiertänyt läpi kodinkoneliikkeitä, marketteja ja muita kauppoja joissa näppäimistöjä on tarjolla. Missään ei vielä ole myyty valkoista näppäimistöä. Miksi!?!

Valkoinen on melkein joka kodin vallitsevin väri. Keittiön kodinkoneet on jo miltei alusta asti tajuttu tehdä valkoisiksi. Nykyään saa onneksi jo valkoisia televisioitakin. Joten miksi ihmeessä valkoinen ei ole lyönyt läpi tietokoneiden kohdalla? Valkoisia näyttöjä olen nähnyt, mutta niitäkin on todella vähän. Isoja näyttöjä on turha etsiä valkoisena.

Onneksi olkoon Apple ja Macit. Väri ei ole valkoinen, mutta hyvin lähellä. Koneet ovat muotokieleltään vähäeleisen tyylikkäitä. Kaikki on muuten kohdillaan, mutta Mac ei vain muuten ole minulle se oikea, kaikkine yhteensopimattomuus ongelmineen.

Tottakai valkoisia näppäimistöjä on. Kyllähän minä sen tiedän. Ongelman ydin onkin se, ettei niitä saa kätevästi mistään matkojeni varsille osuvista kaupoista... Pyh!

Mekaniikkasuunnittelijat, muotoilijat, sisäänostajat, huom! Valkoinen on nykyaikaa, meidän kotimme ovat valkoisia! Uskallan väittää, että vähintään suurin osa naisista valitsisi valkoisen tietokoneen mustan sijaan mikäli valinnanvaraa vain olisi. :)

Vaadin siis valkoisia pöytäkoneita ja helposti saataville!

-Raasu-

3 kommenttia:

 1. Hei törmäsin tässä tänään blogiisi ja lueskellessa postauksiasi tuli tämäkin vastaan. Ajattelin vain kertoa että itselläni on sama ongelma jatkuvasti näppäimistöni kanssa, MUTTA, syynä on tosiaan se että niiden näppäimien alle pääsee ajan kanssa pölyä sun muuta, mikä kerääntyessään estää näppäimen painumisen alas asti. Omasta näppäimistöstäni kuitenkin saa tosiaan irrotettua varovasti näppäimen ehjänä pois ja pinsettien kanssa yleensä keräilen pölyt sieltä näppäimien alta. Aikaa vievää hommaa, mutta toisaalta sillä säästää rahaa. Kaikissa näppäimistöissä ei ehkä ole tätä ongelmaa, jos näppäinten välit eivät ole tarpeeksi isot, mutta kuitenkin. Itsellänikin käy tosiaan niin etten välttämättä heti huomaa jos jokin näppäin ei ole toiminut ja sitten se ärsyttää. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentistasi. Tuo on ihan totta, näppäimistöä pitäisi puhdistaa säännöllisesti. Olen ollut sen osalta aika laiska. :)

   Poista
  2. Itsekin olen tosiaan joo aika laiska puhdistelemaan näppäimistöä, imurin kanssahan se vaikka kerran viikossa tai kuukaudessa kannattaisi tehdä, mutta kun en tee, niin päädyn lopulta tuohon pinsettien kanssa työskentelyyn. Siinä vaiheessa pölyt on nimittäin jo niin pakkautuneita sinne näppäinten alle kiinni, ettei imurillakaan välttämättä kaikki lähde. =D Teillä on muuten todella kiva blogi! Unohdin tuohon edelliseen kommenttiin sen kirjoittaa. Tykkään tosi paljon erilaisista postauksista joita teette ja kuvien laatu on aivan upeaa varsinkin kun ajattelee että eletään Suomessa, jossa on todella pimeää melkein koko ajan! =)

   Poista