29.4.2014

Sukua laineilla

Käytiin su-ma katsomassa miltä Tallinnan satama näyttää viiden vuoden tauon jälkeen. Reippaasti ovat uusia taloja terminaalien viereen rakentaneet. Paljon uusia kauppoja ja ravintoloita. Näytti oikein kivalta. 

Matkustettiin Silja Europalla ja kyseessä oli tehokas 22-tunnin risteily, johon kuului myös lyhyt  maissavierailu. Neljässä tunnissa ehti hyvin tyhjentää shoppailuhimot. Löysin Tallinnan kaupoilta paljon pientä kivaa ostettavaa, mm kengät, mustat kevyet kesätennarit. Tai noh, shoppailu tosin jatkui vielä laivan taxfreessä, mutta sitähän ei lasketa. Eihän.

Itse lähden risteilemään (silloin harvoin kun lähden) lähinnä buffetruuan vuoksi. :) Niin tekee varmaan moni muukin, sen suosiosta päätellen. En yleensä jaksa syödä koko rahan edestä, mutta se valinnanvapaus on jotain tosi taivaallista. Kaikkia hyviä ruokia ja minä saan ottaa niistä ihan mitä haluan ja juuri niin paljon kuin haluan! Hullu suomalainen, that's me. :) Paras risteilybuffetti löytyy mielestäni Silja Linen isoimmista ruotsinlaivoista. Siljan deluxe-aamiainen on myös todella luxusta. Suosittelen.

Risteilyjen viinaralliin en ole koskaan lähtenyt. Se ei ole mielestäni oikein fiksua puuhaa. Tosin, en ole paras kommentoimaan asiaa, sillä en juurikaan juo alkoa. Meikäläisen matkakassa kuluu sisustustavaraan, käsitöihin, vaatteisiin (kenkiin kuten tällä kertaa), koruihin ja KARKKIIN. Laivalta pitää ostaa sellaisia karkkeja joita ei normaalikaupoista helposti löydä. All-time-favorite on Fazerin liitulakut. Niitä on aivan pakko ostaa jos laivalla käy. Toinen pakko-ostos on lakupiiput. Ehkä myös All sorts -lakut. :)Tällä kertaa mukaan ei poikkeuksellisesti lähtenyt yhtään kosmetiikkaa. Yleensä törsään laivalla uuteen tuoksuun. Kävin kuitenkin testituoksuttelemassa Angry Birds -hajuvesiä. Vihreää possua ja punaista lintua. Täytyy sanoa, että possun tuoksu oli parempi. Hassua tavallaan. :)
Testasin pitkästä aikaa myös Chanel 5:sta ja yllätyksekseni tajusin, että hajumuistini on tehnyt tepposen. Chanel 5 on sittenkin hyvän tuoksuinen parfyymi! Olen vanhasta muistista lokeroinut sen ei-niin-hyviin tuoksuihin. Näin se maku muuttuu. Voisin kuvitella käyttäväni Chanelia, mutta vielä en vaihda.

Risteily oli pitkästä aikaa oikein mukavaa lomapuuhaa. Shoppailusta ja muusta ohjelmasta huolimatta, matkan suurimmaksi anniksi nousee sukulaisten kanssa vietetty harvinainen yhteinen aika. Meitä oli matkalla yhteensä kahdeksan ja me kaikki olemme jollain lailla sukua toisillemme. Tällä reissulla rikottiin sukupolvien välisiä kuiluja, juhlistettiin merkkipäiviä ja vaihdettiin paljon kuulumisia. Reissuun lähdettiin muutaman hetken mittaisesta mielijohteesta ja se kyllä kannatti. 

Kiitos kovasti matkaseuralaisille!

-Raasu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti