22.4.2014

Tälläinen kukkasetti tälle vuodelle

Nyt alkaa olla kesäkukkien siemenet tälle vuodelle kasassa. Tuli taas ehkä vähän liikaa, mutta onpahan monenlaista. Pysyn puna-valkoisessa linjassa, pienellä auringonkukkahairahduksella. Auringonkukka, my all time favorite!


Koska kesä on tänä vuonna noin kaksi viikkoa etuajassa istutushommat voi jo aloittaa. Viikonloppuna sitten, kun on enemmän aikaa. Sitä ennen lupaan kaivella ruukkuja ja purnukoita esille varastosta. Nämä kaikki kukat eivät siis päädy kukkapenkkiin.

Asteria olen viljellyt siitä asti kun olen kukkia ylipäätään siemenistä kasvatellut. Asteri on joka kesän must-kukka. Kesämalvikki on uusi tuttavuus, perennana sellainen kyllä jo pihaltamme löytyy. Ruiskaunokkia en myöskään ole aikaisemmin kasvattanut. Joka vuosi pitää kokeilla vähän jotain uutta.


Tänä vuonna ajattelin taas pitkästä aikaa kokeilla myös kuivattavaksi kelpaavien kukkasten kasvattamista. Tässä on neljän kuivakukan setti, joista toivon saavani piristystä myös ensi talvelle ja miksei pidemmäksikin aikaa. Vasemmalta oikealle: Kuuruoho, Paperikukka, Olkikukka ja Ikiviuhko.

Sormet multaan!

-Raasu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti