10.4.2014

Puutarhurillamme on norsun muisti

Sain pari päivää sitten äidiltäni kukkasipulin. Sipulin josta kasvaa myöhemmin kesällä punainen Keisarinpikarililja.

Ryhdyin tässä pohtimaan, että mihin sipulin istuttaisin. Pihamaallamme on monta kukkapenkkiä, kaikki enemmän tai vähemmän täynnä kaikenlaista perennaa. Jonkin kukkapenkin laidalle sipuli pitäisi laittaa, tai johonkin väliin. Homma olisi tosi helppo jos vain muistaisi kirkkaasti näin alkukeväästä mitä missäkin penkissä on kasvamassa.

Voisin joskus ihan urheilun vuoksi laskea miten montaa erilaista kasvia ja kukkasta pihalta löytyy. Olen seonnut laskuissa, sillä olen tehnyt aika paljon heräteostoksia Kukkatalossa ja muissa puutarhaliikkeissä viime vuosina.


Alpi, Kiiltoleimu, Syysleimu, Lilja, Espanjankurjenpolvi, Pioni

Olen yrittänyt valita pihalle vain punaisia ja valkoisia kukkia ja olen siinä melko hyvin onnistunutkin. Keltainen Alpi löytyi tontilta jo valmiiksi kun ostimme kotimme. Enemmän lilaan taittava Rantakukka oli tietoinen sinertävä hairahdus. :)


Harjaneilikka, Hansaruusu, Keijuangervo, kesäkukka Petunia, Harmaamalvikki, kesäkukka Kosmoskukka

Kuvista löytyy yhdeksän eri sorttista kukkaa, mutta siinä on vasta osa koko kirjosta (osa toki kesäkukkia). Vielä kun saisin kukkaseni hoidettua niin, että ne kukoistaisivat aina hyväkuntoisina kuten kuvissa. Vitsi vitsi. :) Melkein kaikki kasvit ovat kyllä pihallamme viihtyneet.

Kuvaamattomia kukkasia ovat mm Vuorenkilpi, Herttavuorenkilpi, erilaiset Kuunliljat (muistaakseni 6 erilaista), Syyshortensia, Rantakukka, Punahattu, Juhannusruusu, valkoinen Angervo, Luumupuut (joiden kukat ovat muuten todella kauniit), Särkynytsydän, valkoinen Sormustinkukka, Lumipalloheisi, valkoinen Alppiruusu, valkoinen Pensashanhikki ja kahden värisiä Syreenejä. Jotain saattoi unohtua, muutaman kasvin nimeä en nyt muista millään.

Lisäksi kaapissa odottaa muutama pussillinen erilaisia kesäkukkia. Astereita, Auringonkukkia ja muutama muu sorttimentti. Kohta tulee kesä!

Lopuksi annan teille fiksun puutarhavinkin. Älkää ikinä istuttako pihallenne Elämänlankaa, jos ette pidä siitä tosi paljon, ihan joka paikassa, ihan joka kasvin vartta pitkin kurkottelemassa lisää elintilaa. Niin, meiltä löytyy myös valkoinen Elämänlanka.

-Raasu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti