28.4.2015

DIY: Amppeli Tuubi-langasta

Kahdeksan narua, muutamia solmuja, nips naps ja itsetehty amppeli on valmis!


Tarvitaan siis kahdeksan saman mittaista narua tai langan pätkää. Minä käytin Novitan valkoista Tuubi-lankaa. Pätkin langat arvioilta n. metrin mittaisiksi, mutta paljon lyhyemmätkin pätkät olisivat riittäneet. Halusin amppelin yltävän kattokoukusta suoraan tarpeeksi alhaalle ikkunan eteen, joten jätin lankoihin tuumausvaraa. 

Kaikki kahdeksan lankaa pistetään samaan nippuun ja tehdään solmu toiseen päähän. Tupsulangat jätetään niin pitkiksi kuin itse mielii. Minä jätin amppeliin pitkän tupsun. 

Sitten lähdetään solmimaan naruista verkkoa. Nippuun solmittuja lankoja solmitaan nyt pareittain, aina kaksi vierekkäistä lankaa yhteen. Solmukerroksia kannattaa tehdä vähintään kolme. Jokaiseen kerrokseen tulee neljä solmua. Kerroksia voi tehdä enemmänkin. Samalla tekniikalla voi solmia itselleen vaikka verkkopussukan tai sipulipussin.

Solmukerrokset tehdään aina sopivan matkan päähän toisistaan. Solmukerroksien etäisyydet määrittävät sen miten iso ruukku amppeliin mahtuu.


Amppelin naruihin voisi halutessaan pujotella vaikka minkälaisia koristuksia. Kaupan amppeleissa näkee usein puuhelmiä ja toisinaan naruja on punottu kauniimmiksi. Itse letitin amppelin yläosan yhteen ja muodostin letistä ripustuslenkin. Narukin voisi olla vaikka minkälainen. Itse ajattelin kokeilla seuraavaksi hamppu- tai pellavanarua.

-Raasu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti