27.4.2015

Puutarhan kevätKevät on puutarhaintoilijalle kiireistä aikaa. Piha täyttyy kevätkukkasista ja suurista multalasteista. Ensimmäiset parisen kymmentä kukkasipulia on jo istutettu, vielä on 75 kappaletta jäljellä. Kukkien määrä on tänäkin vuonna lähtenyt vähän lapasesta, myönnän.


Näinä päivinä on pohdittu kovasti myös erilaisia puuvaihtoehtoja. Tonttimme tienpuoleinen laita kaipaisi puita, jotka toisivat korkeutta ja myös näkösuojaa. Korkeutta ei kuitenkaan saisi olla liikaa. On osoittautunut  haasteellisemmaksi tehtäväksi löytää juuri sopivan kokoinen ja näköinen puulajike. Kävimme eilen puutarhakaupassa katsastamassa valikoimia. Ihastuimme ensin kartiopoppeliin, mutta kotiin päästyämme ja asiaa tarkemmin tutkailtuamme hylkäsimme poppelit. Olen pohtinut myös pylväshaapoja, erilaisia pihlajalajikkeita, pähkinöitä ja hedelmäpuita. Myös terijoensalava on ollut mielessä, mutta epäilen sen vievän kasvettuaan liikaa tilaa. Sopiva puu olisi täysikasvuisena n. 3-5 metriä korkea ja melko kapea. Onkohan puutani olemassa lainkaan...? Puupohdintani jatkuvat.


Viime viikonloppuna heittelin perennoille ja pensaille kevätlannoitetta ja istuttelin pihamaalle sisätiloissa jo nuukahtaneet narsissit ensi vuoden kevättä varten. Myös harava on viuhunut ja talven katkomat oksat ja risut ovat nyt siistissä kasassa pihan perällä. Kasvimaa on vielä perkaamatta, se on ensi viikonlopun elikkä vapun hommia. Toivottavasti sää jatkuu aurinkoisempana ja lämpimänä.

-Raasu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti