14.12.2013

Yläaulan seinäprojekti - osa 3

Päädyttiin tapetoimisen sijasta sittenkin maalaamaan aulan uudet seinät. Näistä Teknoksen värilastuista valitsin toiseksi vaaleimman harmaan eli tuon T1330. 

Tänään maalikaupoilla opin taas uuden asian. Maalien sävykoodit ovat universaaleja! Siten, että Teknoksen värikorteista pystytään sekoittamaan Tikkurilan maali. Aivan mahtavaa! Nyt kun ajattelee asiaa niin miksipä ei. Ei vaan ole koskaan tullut mieleen. Yleensä eri firmat haluaa sekoittaa pakkaa käyttämällä omia luokituksiaan ja systeemejään. Näin saadaan asiakkaat pysymään uskollisina samalle merkille.


Käytän yleensä Tikkurilan himmeää Harmony -maalia sisäseinäpinnoilla (kuten nytkin). Tällä kauppareissulla päädyin kuitenkin lopulta Teknoksen lastuhyllylle, koska Tikkurilan värilastuista ei löytynyt miellyttävää harmaata. Tikkurilan käyttökelpoisia harmaavaihtoehtoja oli aika suppeasti. Kummallista sinänsä, sillä koko 2000-luvun ajan on sisustettu ja maalattu lähinnä harmaan sävyillä. Perusteita tälle väitteelle voi etsiä mistä tahansa sisustuslehdestä viimeisen 13 vuoden ajalta. Harmaa on miellyttävä silmälle ja hyvä väri. Tikkurilan harmaat taittavat kaikki jotenkin liikaa vihreään tai siniseen. En ole värioppinut, mutta omaa silmääni vaihtoehdot eivät miellyttäneet.Tältä maalatut seinät näyttävät nyt. Väri on hyvä, juuri sellainen kun pitikin. Jesh.

Seuraava remppaprojekti on väliovien osto ja asennus. Kaikista makkareista puuttuu tällä hetkellä ovet, karmit myös. Makuuhuoneet ovat kaikki yhteydessä tähän samaan tilaan eli yläaula toimii makuuhuoneiden risteyksenä. Yllä olevassa kuvassa näkyy yläkerran vessan ovi. Koimme tarpeelliseksi asentaa sen ennen muuta remppaa.

Lue: Yläaulan seinäprojekti - osa 2
Lue: Yläaulan seinäprojekti - osa 1

*Raasu*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti