20.10.2016

Testissä Fiskarsin haravat

Jo koitti syksy ja jokavuotinen haravointishow. Meidän pihalla lehtiä riittää, melkeinpä päänvaivaksi asti. On useampi iso tammi ja vielä useampi iso vaahtera, jotka niitä tiputtelevat. Takapihalta löytyy kyllä kolme lehtikompostia, jotka kuitenkin täyttyvät samantien. Yritämme kompostoida kaikki lehdet, sillä haluaisimme käyttää kukkapenkkeihin ja muihin istutuksiin jokin kaunis päivä pelkästään oman maan multaa. 

Lehtiongelma taitaa olla kovin yleinen, naapurustossamme pussitetaan ja kärrätään syksyn lehtiä monituisin keinoin. Useampi vie lehdet sorttiasemalle, pois omilta vaivoilta. Sitä vaihtoehtoakin olemme pohtineet, mutta koska multaa kuitenkin tarvitaan joka vuosi jonkin verran, miksipä emme tekisi sitä itse.

Laittoi lehdet mihin tahansa, ne täytyy joka tapauksessa haravoida ensin kasaan. Pääsin testaamaan Fiskarsin uutta Light lehtiharavaa blogiyhteistyön kautta. Jospa haravointi olisi mukavampaa kevyemmällä haralla. Otin vertailukohdaksi  Fiskarsin vanhan oranssin haravan. 


Täytyy myöntää, että valkoharmaa harava miellyttää silmääni enemmän kuin mustaoranssi. Toisaalta, oranssi väri on mielestäni yhtä kuin Fiskars. Seikka josta sen oitis tunnistaa. Suomalainen klassikko. Mutta, rehellisesti sanottuna, en juurikaan välitä minkä värisellä haravalla lehtiä kasaan. Pääasia on, että harava toimii. 

En ole ihan varma onko Light-harava kevyempi kuin originaali oranssi harava. Tai varmasti on, mutta en huomannut sitä. Käytössä haravia liikutteli kevyesti kumpaakin. Pidin kuitenkin valkoisen haravan varressa olevasta mustasta tarttumispinnasta. Siitä sai paremman otteen. Oranssin haravan varsi on nimittäin liukas hansikkaat kädessä.

Light-haravan varsinainen hara elikkäs piikit ovat mielestäni himpun verran jämäkämmät kuin vanhan haravan. Mikä tekee haravoinnista hitusen kevyempää ja on siitä sekin hyöty ettei lehdet niin helposti jumita piikkien lomaan.


Oivia toimivia pelejä molemmat, valitsen paremmaksi kuitenkin Light-haravan. On kuitenkin hyvä, että haravia on nyt useampia. Pihahommia kun on aina mukavampaa tehdä porukalla.

-Sanna-

(Yhteistyössä Fiskars Garden)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti