9.10.2013

Kätevimmät pyykkikorit ikinä

Pyykinpesu on ihan jees jos omistaa pyykinpesukoneen ja jos pyykkäysketju eli prosessi on kunnossa. :) Itse pyrin tehostamaan kaikkien niiden kotitöiden tekoa, jotka usein tehtynä tuppaavat kyllästyttämään. Täytyy myöntää, että pyykkiprosessin kehitys on vielä vähän vaiheessa, mutta suuren harppauksen tein jo kun löysin HongKongista maailman kätevimmät pyykkikorit.

Ai miten niin kätevät? Noh...

Nämä pehmeästä taipuisasta muovista tehdyt korit eivät ole alunperin tarkoitettu pyykkäämiseen. Näin oletan. Tarkkaa hintaa en muista, mutta lompakkoni kärsi maksimissaan 15 euron edestä, ostin koreja kaksi. Toinen tummia vaatteita varten ja toinen valkeita. Vaatekaappimme sisältö on värimaailmaltaan hyvin mustavalkoinen, joten kirjopyykille meillä ei ole koskaan ollut erillistä lokeroa.


Korit sijaitsevat kylpyhuoneessa pesukoneen päällä, ne mahtuvat siihen juuri ja juuri rinnakkain. En pidä lattialle sijoitetuista pyykkikoreista, se tietää kyyristelyä ja selkävammoja. :) Korit ovat kooltaan tasmällisen yhteneviä pesukoneemme pesurummun kanssa. Eli kun toinen koreista tulee täyteen, tiedän, että pyykit riittävät täyteen koneelliseen. Näin taas säästämme luontoa! Puhdasta sattumaa taas on se, että yksi koneellinen/korillinen pyykkiä mahtuu kuivumaan yhteen pyykkitelineeseen + yhteen sukankuivaustelineeseen eli "mustekalaan".

Pyykkikorit soveltuvat hyvin myös märän pyykin kuljettamiseen esim yläkertaan tai ulos, sillä niissä on kahvat. Muoviset korit on helppo myös pestä tiskaamalla jos ne jostain syystä suttaantuisivat. Muovi materiaalina ei ime likaisista vaatteista hajuja, eikä rupea tuoksahtamaan myöskään kylpyhuoneen ajoittaisen kosteuden seurauksena. Harmaa väri taas sopii kylpyhuoneeseemme kuin nenä päähän. Jos pyykkikorit rupeaisivat jostain syystä kyllästyttämään ne voisi uudelleen sijoittaa esim roinan varastoimistarkoitukseen. Korit ovat myös pinottavia eli menevät sisäkkäin  ja pienempään tilaan mikäli tarpeen.

Voiko pyykkikori enää kätevämpi olla, voiko? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti