5.10.2013

Robotinomaista

Olen hurahtanut ihan täysin robotti-imureihin. Kyllä, imureihin! Kyseinen laite on kiinnostanut ajatuksena itseasiassa siitä asti kun kuulin sellaisia olevan olemassa, sillä INHOAN imuroimista yli kaiken. Lisäksi olen pahasti allerginen pölylle. Imurointi perinteisellä imurilla pölläyttää (ainakin meillä) pölyä rööreihin ja sitten kirvelee silmiä ja nenä vuotaa. Pitäisi imuroida tietenkin useammin, mutta kun se härveli on niin hankala.

Meidän koti ei ole kovin suuri, mutta silti, virtapiuha on liian lyhyt. Pistorasiaa täytyy vaihtaa monta kertaa vaikka imuroisi vain yhden huoneen. Imurin mallistakin se varmasti on kiinni, tämä meidän on joku vanha Bosch. Ja sitten on vielä se ääni! Se on pahinta. En tiedä mikä Freudilainen ongelma minulla on koviin ääniin, mutta etenkin imuri mölisee sellaisilla ääniaalloilla etten kestä yhtään. Ja miksi oi miksi imurit ei niitä perässä vetäessään pysy oikein päin, vaan jo loivissa mutkissa aerodynaamisesti muotoiltu "imppa" kellahtaa vähintään kyljelleen. Maton reunakin on imurin pyörille vaikea. Imuria suunniteltaessa tärkein prioriteetti (ja ainoa) lienee ollut imuteho, joka on kyllä hyvä.

Noh, nyt muutama viikko sitten törmäsin Prismassa hyvään tarjoukseen; robotti-imuri puoleen hintaan, vain 99e! Sen verran olin robotti-imureita entuudesta tutkaillut, että tiesin niiden normaalisti maksavan reilusti enemmän. Merkki oli täysin vieras; Libero. Kyllä, sama kuin se vaippamerkki. Itse mallin nimi oli Dirt Devil. Libero Dirt Devil :)

Libero Dirt Devil


Dirt Devil hakeutui mystisesti ostoskärryyni ja päätyi yhden empimiskierroksen jälkeen kuitenkin kassan kautta kotiin. Jostain syystä ostos vähän nolotti, mutta en todellisuudessa ymmärrä miksi. Mutta! lukuisien testikäyttöjen jälkeen voin sanoa, että Dirt Devil on toiminut hyvin. Robotti-imureista puhuttaessa kuuluu aina sanoa, että "eihän se oikeaa imuria korvaa, mutta..." Ja näinhän se on. Ei korvaa, mutta se on silti kovasti kätevä ja myöskin ihan kiva leikkikalu. Robotti harventaa imppaamistarvetta perinteisellä härvelillä.

Dirt Devilissä on kaksi ohjelmaa joita se rullailee läpi vuorotellen niin kauan kunnes akku loppuu tai imurin sammuttaa. Spiraali ja six-sax. Käytännössä imuri siis vaeltelee huoneessa pääsääntöisesti seiniä ja esteitä kierrellen. Välillä se lähtee tekemään spiraalia ja liikuskelee jopa keskilattialla, mutta enimmäkseen imuri jurnuttaa ympäri pöytien ja tuolien jalkoja. Se on ihan jees, sinnehän se pölykin lopulta päätyy.

Dirt Devil tehoaa kaikista parhaiten pölyyn, pienet roskatkin se noukkii ja pitkät hiukset se rullailee kahden pyörivän harjasakselinsa ympäri. Hiukset on akselien ympäriltä ihan helppo sitten poistaa, vaikka tämä "keräämistapa" tuskin oli suunnittelijoilla mielessä. Imuri pääsee mattojen päälle ja selviää pienistä kynnyksistäkin. Portaikon kohdalla se tunnistaa pudotuksen ja perraa takaisin. Jumitustilanteissa imuri yrittää ensin pakilla irti, mutta jos se ei tepsi niin se pysäyttää itsensä ja rupeaa piippaamaan merkiksi.

Dirt Devilin roskasäiliö on aika pieni, mutta ihan nopea tyhjätä. Latausasemaa tässä mallissa ei ole, se on seuraavan robotin yksi vaatimus. Nimittäin, mietin jo nyt seuraavan robotti-imurin ostoa. Haluan lisää hightechiä, lisää ominaisuuksia! Jos satasella saa ihan kelvon, niin miten hyviä kehittyneemmät/kalliimmat mallit ovat??? Google google...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti