29.1.2015

Valaisinpohdintaa... miljoona vaihtoehtoa

Siis jos nyt olisinkin aikeissa hankkia keittiöömme uuden valaisimen... Ihan vaikka vaan teoriassa... Niin hyviä kauniita vaihtoehtoja olisi olemassa aivan liian monta. Keräsin tähän omat tämän hetkiset suosikkini, joiden parissa olen ruutushoppaillut tässä viime päivinä useamman kerran.

Artekin A331 valaisin on todella kaunis. Luulisin, että messinkipinnoitettu versio olisi oma valintani, vaikka kromiversio on myös tyylikkään näköinen. En kuitenkaan ole ihan varma riittäisikö tämän tyyppinen valaisin valaisemaan meidän keittiötä. Valo kohdistuu tässä hyvin pitkälti suoraan alas. Metallinväristen välirenkaiden raoista toki jonkin verran myös.
Frandsenin Bazar-valaisimen voisin hyvinkin kuvitella meidän kettiön kattoon. Näistä kahdesta tuo pienempi musta miellyttää muodoltaan enemmän, se on kuitenkin valotehoiltaan ja kooltaan (halkaisija 21cm) liian pieni meille. Jos valaisin olisi isompi, ottaisin sen mielelläni valkoisena.
Tämä Frandsenin valkoinen valaisin istuisi meidän keittiöön kuin nenä päähän. Kiettiömme on väritykseltään kokovalkoinen, tammista työtasoa ja ruokapöytää lukuun ottamatta. Valaisin toistaisi hienosti tätä väri- ja materiaalimaailmaa. Valaisimen varjostin ohjaa valon kuitenkin vain alaspäin, eikä se siis taida riittää valonlähteeksi meidän keittiöön. Harmillista, sillä tämä olisi todella tyylikäs vaihtoehto.
Tässä on Elloksen Rondo valaisin, josta tulee mieleen Iittalan Nappula-kynttilänjalat. Tykkään valaisimesta kovasti, vaikka en olekaan vielä ihan varma... Onkohan se muodoltaan sittenkin vähän liian kasari...


 Elloksella on tällä  hetkellä valikoimissaan useampia tyylikkäitä valaisimia. Tässä on Galaxy-kattovalaisin. Sävyltään antiikkimessinki. Valaisimessa on yhdeksän lamppua eli valoa ainakin piisaisi ja keittiön ihan joka nurkkaan. Todella kivan näköinen, mutta en tiedä onko messinki sittenkään se meidän väri...Sama valaisin löytyy Ellokselta myös antiikinhopean värisenä. Nyt alkaa natsata. Lampun halkaisija on huimat 75 senttiä eli ei mikään huomaamaton tapaus.


Rydénsin Spidery-valaisin on vähän saman tyyppinen kuin kaksi edellistä. Kooltaan se on vähän pienempi, vaikka lamppuja on saman verran. Miinuksena mustanvärinen johto.Tässä on Rydénsin Random-valaisin. Moderni kattokruunu, jossa on kahdeksan lamppua. Halkaisija on 64 senttiä eli oikein passeli. Valaisinta saa kolmen värisenä, mutta tämä krominen olisi meille sopivin. Joudun kuitenkin taas antamaan miinusta mustanvärisestä johdosta. Tämä Elloksen Rockball-valaisin on todellakin rock. Otin sen tähän listaani, vaikka se onkin kuparinvärinen eikä sen takia sovi meille. Se on vaan niin mageen näköinen.Lopuksi jotain ihan muuta. Tämä Elloksen valaisin on kaikessa kantillisuudessaan myöskin viehättävä. Valoa tämä tuo kuitenkin vain yhden lampun verran.

En vielä osaa sanoa, löytyyko meidän keittiön uusi valaisin näiden joukosta.

-Raasu-

Kuvat: Ellos.fi, Vepsalainen.fi

3 kommenttia:

  1. Artek:n A331 on upea!! Itsekin olen sitä ihastellut kerran jos toisenkin. Ja nimenomaan messinkisenä. Siihen tuskin kyllästyisi...

    VastaaPoista
  2. Artek:n A331 on upea!! Itsekin olen sitä ihastellut kerran jos toisenkin. Ja nimenomaan messinkisenä. Siihen tuskin kyllästyisi...

    VastaaPoista