6.1.2015

Kierrätyskorit Saksasta

Olen viime aikoina rassannut päätäni kierrätysasioilla tai oikeastaan kierrätettävien roskien säilömispulmalla. Kirjoittelinkin aiheesta aiemmin yhden postauksen verran: Kierrätyksen haasteet

Jos ja kun ei omista kodinhoitohuonetta tai muuta kätevää tilaa johon kierrätysastiat saisi järjestettyä siististi piiloon, ne ovat pakostakin jossain esillä. Kaappitila ei valitettavasti meidän keittiössä tai eteisessä riitä kierrätyskorien säilyttämiseen.

Olen ratkaissut asian niin, että keittiön seinustalla on ollut muutama erillinen kori tyhjiä pulloja, pahvia ja paperiroskaa varten. Pahvit ovat kertyneet paperiroskien päälle samaan koriin josta ne on sitten eroteltu roskien viemisen yhteydessä. 

Nykyiset kierrätyskorit keittiön kulmassa eivät ole varsinaisesti mitään kaunistuksia (ovat kaikki eriparia) ja siksi olenkin yrittänyt keksiä niiden tilalle jotkin toiset koriratkaisut. Ei siis olisi pahitteeksi jos kierrätysastiat olisivat astetta paremman näköisiä. Jos tulee vieraita niin ne olisi hyvä myös saada helposti nostettua piiloon, pois näkyviltä.


Meiltä löytyy ennestään kaksi Reisenthelin Nestbasketia, muovista kahvallista korikassia. Käytän niitä pyykin kuljettamiseen kerroksesta toiseen. Vaatekaappimme sijaitsevat yläkerrassa ja pesukone alakerrassa. Siihen hommaan nämä kassit ovat ihan lyömättömät. 

Koska Nestbasketit ovat olleet niin näppäriä pyykin siirtelyssä, ajattelin kokeilla niitä ratkaisuksi tähän kierrätyssäilöntäongelmaankin. Tilasin Reisenthelin omasta verkkokaupasta kaksi valkoista koria lisää. Korit matkaavat rahdin mukana Saksasta. Jos kuljetusmaksua ei oteta huomioon nämä valkoiset kassit saa suoraan valmistajalta tilattuna paljon halvemmalla kuin kotimaan jälleenmyyjiltä. Suomesta saa tosin edukkaasti monia muita värejä kuin puhtaan valkoisia.

Kuva: Reisenthel.com

Saa nähdä miten pian korit saapuvat Suomeen ja miten hyvin ne toimivat kierrätysastioina pulloille, paperille ja pahville. Ne ovat varmasti ainakin helppo napata mukaan auton peräkonttiin kun lähtee käymään lähikaupassa ja siinä samalla keräyspisteellä. 

Näin joulun jälkeen paperin- ja pahvinkeräyspisteet ovat ihan pullollaan. Keräysastioita tyhjennetään harvemmin ja sen lisäksi joululahjapakkaukset ovat tuottaneet enemmän kierrätettävää jätettä. Eiliseltä jäi vähän höntti fiilis kun jouduin palaamaan täysien kierrätyskorien kanssa takaisin kotiin. Tässä siis vinkkiä kaupungille, kierrätysastiat kannattaa tyhjentää myös välipäivinä, loppiaisena viimeistään!

-Raasu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti