7.1.2015

Valokuvauslamppuni on saapunut

Uusi valokuvauslamppuni (Yongnuo YN-160) saapui postin mukana tämän viikon alussa. Olen ehtinyt sitä jo vähän testailemaan ja olen huomannut, että sen käyttö ei olekaan ihan yksinkertainen juttu. 


Valo täytyy kohdistaa taidokkaasti, jotta kuvista tulee kauniita ja tasaisesti valoisia. Nyt valokuvausharrastajat ja ammattilaiset voivat nauraa partaansa, kun kameran varressa on noviisi. Oppia ikä kaikki ja jostain pitää aloittaa.


Olen ymmärtänyt, että kuvausvalo kannattaa suunnata ristiin ikkunasta tulevan luonnonvalon kanssa, silloin lopputulos on parhain. Valoa ei osoiteta suoraan kuvattavaa asiaa kohti, vaan vähän sen viereen. Jos valo osuu suoraan kohti, lopputulos on epäluonnollinen ja valosta saattaa syntyä kuvaan ylimääräisi varjoja.


Pieni LED-kuvausvaloni taitaa olla ihan passeli vasta-alkajalle. Se on pieni kooltaan ja pattereiden vuoksi kätevä varastoitava ja kuljetettava. Valo ei paina juuri mitään.

Lampun mukana tuli neljä eriväristä valofiltteriä, joista valkoinen tulee olemaan varmasti käytetyin. Valon tehoa voi säätää, tasoja on viisi. 


 Kuvausvalon mukana tuli kaksi erilaista jalkaa. Toisen avulla valo pysyy itse pystyssä jonkin tason päällä ja toinen varsi on käsin kannattelua varten. Valon saa myös kiinni kameraan ja kuvausjalustaan. Kätevä peli yksin kuvaajalle, vaikka olenkin nyt aluksi tehnyt kuvaustestejä omaa aviomiestäni valomiehenä käyttäen. :)

-Raasu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti