22.1.2015

Olohuoneen elektroniikka piiloon

Tämä piuhahäkkyrä on nimeltään infrapunajatkaja. Laite mahdollistaa sen, että olohuoneemme kaikki sähkölaitteet voivat olla nykyisin kokonaan piilossa katseilta. Ne ovat umpinaisten kaapinovien takana ja silti, kaukosäädin toimii kuten pitää. Mullistavan mahtavaa!


Kyseessä on eräänlainen jatkojohto. 
Laitteen toinen pää asetetaan lähelle piilossa olevaa laitetta. Sitä ei tarvitse kiinnittää laitteeseen, sillä onhan kyseessä infrapunahärveli. Laitteen eli jatkajan toinen pää laitetaan jonnekin esille kaukosäädintä varten. Ihan sinne minne haluaa ja mihin asti piuhaa riittää. Pakostakin esille jäävä piuhan toinen pää on niin pieni (sokeripalan kokoinen), ettei sitä oikeastaan huomaa ollenkaan jos ei tiedä etsiä. Itse asettelin johdon TV-tason takareunaan, TV:n jalan viereen.

Ostin infrapunajatkajan Verkkokauppa.com:sta. Tilaustuotteena sitä olisi saanut sieltä myös valkoisena. Laitteen näkyville jäävä osa on kuitenkin niin mitättömän pieni, että kelpuutin meille mustan version.


Tähän yhteen jatkajaan pystyy liittämään neljä eri laitetta. Pakkauksessa oli mukana tuo suunnikkaan mallinen mötikkä ja neljä erillistä piuhaa. Meillä jakajassa on tällä hetkellä kiinni vain digiboksi.

Täytyy sanoa, että tämä härveli todella toimii. Mietin vain, että miksi tiemme kohtasivat tämän laitteen kanssa vasta nyt. Loistava keksintö.

-Raasu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti