17.2.2015

7 kysymystä -haaste

Sain SatuTalo -blogin Sadulta 7 kysymystä -blogihaasteen ja tartuin heti tuumasta toimeen. Tehtävänä on siis vastata seitsemään kysymykseen ja keksiä sitten uudet seitsemän kysymystä ja välittää haaste eteenpäin. 

Tässä tulevat kysymykset ja vastaukseni niihin:


Oletko keittiön hengetär ja mikä on bravuuriruokasi?

Tämä ensimmäinen kysymys on tavallaan helppo, mutta kuitenkin vaikea. En tod ole keittiön hengetär, vaikka ruokaa laitankin. Mieheni on siitä ihana, että hän laittaa ruokaa yhtälailla kuin minä eli meidän keittiössä kai hääräilee sitten henki sekä hengetär. Kaikista mieluiten pyörin keittiössä leivonnaisten parissa. Bravuuritkin liittyvät enemmän leivontapuolelle. Porkkanakakku on ehdoton suosikkini, se leivotaan aina äidiltä saadun reseptin mukaan. Myös kuppikakut on kivoja väkerreltäviä.
Mitä harrastat? Muuta kuin bloggaamista?

Harrastukseni liittyvät hyvin pitkälle kotiin. Tykkään remontoida ja tietenkin sisustaa. Puutarhassa hyöriminen on kaikista ihaninta tekemistä ikänä. Rakastan kukkia. Leipominen on yksi harrastuksistani. Joskus innostun maalaamaan tauluja. Kaikenlaiset käsityöt ja korujen valmistaminen ovat lähellä sydäntäni. Valokuvaaminen myös. Kuvaan kotia, maisemia ja potretteja. 
Katselen mielelläni hyviä leffoja. Teatterissa käyminen on myös yksi lempparipuuhistani. Pidän kovasti musikaaleista, viimeksi kävin katsomassa musikaalin Kuinka menestyä vaivatta liike-elämässä. Lisäksi tykkään käydä kaikenlaisissa näyttelyissä. Ylipäätään tykkään tutustua ja nähdä kaikenlaista uutta ja kaunista.


Oman pihan kasveja


Unelma-ammattisi lapsena ja miten haaveille kävi?

Minulla on ollut lapsena ja vähän vanhempanakin useampia unelma-ammatteja. Tälläkin hetkellä ammatillisia unelmia on. Haaveammatit ovat vaihtuneet aina välillä, mutta pyörivät aikalailla saman tyyppisissä tehtävissä. Lapsena haaveilin korusuunnittelijan ammatista, vähän myöhemmin haave vaihtui kultasepäksi. 
Haaveet ovat toteutuneet osittain ja omalla tavallaan. Opiskellessani Kelloseppäkoulussa sain jalometallioppia ja opiskelin myös korunvalmistusta. Olen käynyt myös kello- ja jalometallialan erikoismyyjäkurssin eli kello- ja korumaailma on tullut hyvin tutuksi. Tällä hetkellä teen kuitenkin ihan muunlaisia töitä IT-maailmassa.

Koulussa itse valmistamani taskukellon kuori ja vitja


Sisustuksesi kulmakivet? Värit, materiaalit, tyyli - vai jokin muu?

Kulmakivet. En tiedä onko minulla niitä tai haluanko määrittää sellaisia. Sisustaminen on todella kivaa puuhaa, enkä halua rajoittaa niissä hommissa itseäni millään tavalla. En oikeastaan hirveästi edes mieti mitä tyyliä kotimme sisustus edustaa, minä sisustan intuitiolla, siten kuin hyvältä näyttää tai tuntuu. Kotimme on tällä hetkellä hyvin vaalea, valkoinen. Sieltä täältä löytyy tammipuisia yksityiskohtia sekä kirkkaita perusvärejä. Huonekalut ovat moderneja, suoraviivaisia, skandinaavisia.Millainen on musiikkimakusi ja onko sinulla lempiartisteja?

Musiikkimakuni on hyvin laaja. Lapsena Kaija Koo oli kaikista kuuminta hottia. Teininä kuunneltiin raskaampaa rokkia ja heviä. Nykyisin menee ihan kaikki, paitsi trance. Räpistä en myöskään hirveästi pidä, vaikka hyviä räppäreitäkin on, kuten Paleface. Kotimainen musiikki on hyvin lähellä sydäntä, vaikka all-time-favorite artistini tuleekin Kanadasta. Hän on Alanis Morissette. Musiikissa tärkeintä on sanat. Hyvä sävellys siihen päälle niin avot!


Kuva: Alanis.com


Jos saisit valita, millä historian vuosisadalla tai vuosikymmenellä eläisit, minkä valitsisit ja miksi?

Tämä kysymys on todella vaikea. Saako vastata, etten millään? :) Eläisin kaikista mieluiten tulevaisuudessa, olenhan skifin uskollinen ystävä. Naisten historia on melkoista korsettipuristusta, joten valitsen nykyhetken. Jos sitäkään ei saa valita, niin sitten otan 90-luvun. Ihan pelkästään vaatetyylin perusteella. Kauan eläköön Matrix! ;D

Kuva: Matrix.wikia.com


Pakopaikkasi - onko sinulla sellaista ja jos on, niin mikä?

Pakopaikka on oma koti. Se on kaikista tärkein paikka ja siellä saa olla just niin kuin itse tykkää. Oma tupa, oma lupa. Tavallaan pakopaikkana voisin myös pitää mielikuvitusta, haaveita ja unelmia.


Laitan haasteen eteenpäin seuraaville bloggaajille, toivottavasti ehditte mukaan:


Kysymykset olivat sen verran hyviä, että pidetään ne samana.

-Raasu-

5 kommenttia:

  1. Hei! Kiva postaus - kiitos haasteen heitosta, otan siitä mielelläni kopin ; )

    VastaaPoista
  2. Oli mielenkiintoista lukea vastauksia tähän, kiva kun ehdit tehdä:) Oma tupa, oma lupa oli loistavasti sanottu! Näinhän se on.

    VastaaPoista
  3. Oli mielenkiintoista lukea vastauksia tähän, kiva kun ehdit tehdä:) Oma tupa, oma lupa oli loistavasti sanottu! Näinhän se on.

    VastaaPoista