16.2.2015

Puutarhaunelmia

En olisi ikinä uskonut, että voin menettää hyvät yöunet kesäkukkien takia. Koin nimittäin eilen totaalisen "kevät-ahaan", kun aurinko paisteli isosti koko päivän. Uni ei meinannut tulla kun mieli pyöri kovasti jo kukkapenkkien mullassa. Helmikuun loppu häämöttää eli nyt saa ja pitääkin aloittaa kesäkukkien esikasvattelu. Jesh, puutarhakausi 2015 on avattu!

No mitäpä siinä muuta kuin puutarhakauppaan siemeniä ostamaan. Plantagenissa rakennettiin kesäkukkaosastoa jo täyttä vauhtia, kun kävimme siellä eilen fiilistelemässä kevättunnelmaa. Itse tallustelin kukkasiementen sekaan ja napsin mukaan muutaman vanhan tutun ja vähän uuttakin.


Viime kesänä kasvattelin ikiviuhkoja muutaman vuoden tauon jälkeen, nyt tänä vuonna se on taas mukana kukkakavalkaadissa. 

Toinen tutuista tutuin on iki-ihana kiinan asteri, josta otin tällä kertaa vähän erilaisen sortin, Matadorin. Vähän tuuheampaa kukkaa siis luvassa. 

Toinen uusi versio on kosmoskukan double click. Sekin peruskosmosta kerratumpi versio. 

Harjaneilikkaa en ole aikaisemmin kasvattanut siemenestä asti, mutta muuten se on kyllä tuttu kukka. Saa nähdä kuinka onnistun sen kanssa. 

Ihan uusi tuttavuus on tarhakukonkannus, sitä en ole kasvattanut koskaan. Joka kesä täytyy kokeilla jotain uutta, vaikka olenkin perinteiden ystävä ja perinnekasvien toki myös.


Jotta kevätfiilistely ei rajoittuisi pelkkien siementen ihasteluun, niin tarttuihan sieltä Plantagenista mukaan myös vähän nuppuja. Tässä on tuoksuköynnös, jonka mieheni nimesi uudelleen hajuherneeksi.

-Raasu-

3 kommenttia:

  1. Olipas kivannäköinen tuo tuoksuköynnös! Itselle uusi tuttavuus. Minulla on sinulle blogissani haaste:)

    VastaaPoista
  2. Olipas kivannäköinen tuo tuoksuköynnös! Itselle uusi tuttavuus. Minulla on sinulle blogissani haaste:)

    VastaaPoista