28.10.2014

Kierrätyksen haasteet

Kuka olisi uskonut, että meikäläisestä kuoriutuisi himokierrättäjä. Tai oikeastaan himolajittelija. 

Meillä on tämän vuoden aikana alkanut jätteiden uusi aikakausi. Toki meillä on lajiteltu roskia ennenkin, mutta tänä vuonna lajittelu on ottanut askeleen eteenpäin. Lajittelusta koituvaa riemua varjostaa kuitenkin eri materiaaleille tarvittavat keräyspaikat ja astiat. Hei, tässähän on skuupin ainekset: 

"Kierrätysharrastukseni meinaa tuhota sisustusharrastukseni!"


Meiltä löytyy nykyisin paperiroskakori, joka näkyy myös kuvassa. Kori toimii oikein hyvin, se on tarpeeksi suuri ja siinä on kätevä kantaa paperit sitten lähikaupan kierrätyslaatikoihin. Meillä on myös kannellinen bio-roskisämpäri, joka tosin on vähemmällä käytöllä hankalan muotonsa vuoksi. Pyöreä ämpäri ei mahdu kätevästi sitten minnekään! Jos ruokajätteitä lajitellaan (vielä valitettavasti aika vähän) ne viedään yleensä suoraan kompostoriin takapihalle. Meillä on myös pahvinkeräyspiste, joka muuten on todella epäsiistin näköinen röykkiö keittiön seinustalla. Jos joku tietää pahveille jonkun fiksun keräysidean niin kuulen siitä mielelläni. Asiaa toki auttaisi jos maitotölkit ja muut kaverit ruttaisi läjään ennen niiden kasaamista, mutta hei! Jostain on aloitettava.


Kierrättämiseen jää tavallaan koukkuun jos sitä ryhtyy tekemään oikein ajatuksen kanssa. Melko pian sitä huomaa, että aika moni sorttimentti olisi helposti läjättävissä omanlaistensa kanssa. Meiltäkin löytyy nykyisin keräysastiat myös pattereille ja lasille.

Tiskialtaamme alla on pieni vetolaatikko, joka on erityisen näppärä paikka säilöä mm astianpesuainetta, uusia tiskirättejä, tiskiharjoja ja keittiöpuhdistusainetta. Sinne sujahtaa myös tyhjät muovipussit ja nyt myös käytetyt patterit ja lasipurkit. Laatikko on melkoisen täynnä, eli siihenkin pitäisi keksiä jokin parempi ratkaisu.

Olen moneen kertaan harmitellut sitä, ettei meillä ole erillistä kodinhoitohuonetta. Sellaiseenhan nämä kierrätysasiat selkeästi kuuluisivat, mikäli huoneessa on vaan tilaa tarpeeksi.

Miten te olette ratkaisseet kierrätykseen liittyvät säilytysongelmat? 

-Raasu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti