23.10.2014

DIY pop taidetta

Olen jo jonkin aikaa etsiskellyt olohuoneemme tyhjälle seinälle jotain kivaa taulua. Ehkä kriteerini ovat olleet liian tiukat, sillä en ole löytänyt sopivaa. Taulun pitäisi olla yksivärinen ja mielellään keltainen. Vähän niinkuin tämä Folkloric Pear -julisteen kuva.

Pear -juliste olisi jo itsessään todella kiva ja olin jo melkein hankkimassa sitä, mutta päätin kuitenkin harkita vielä hiukan. Nimittäin haluaisin kuvasta jollain tavalla omakohtaisen. Päärynämehujää on kyllä hyvää, mutta siihen jää ystävyyteni ko hedelmän kanssa. Ehkä päärynä muutenkin saattaisi sopia enemmän keittiön puolelle. Pear on kuitenkin toteutettu täsmälleen sillä tavoin kuin toivoin oman tauluni toteutettavan, vähän pop taide -tyyliin.

En ole kummoinenkaan graafikko, mutta sen verran osaan käyttää valokuvien muokkaukseen tarkoitettuja ohjelmia, että päätin kokeilla taulun tekemistä itse. Meillä on paljon kuvia kodistamme jo siksi, että kirjoittelen tätä blogia, mutta myös siksi, että se on jo pitkään ollut kaiken vapaa-aikamme keskiössä. Taloamme on rempattu ja puunattu paljon ja se on meille erityisen tärkeä. Oli siis kovin luonnollista, että olohuoneemme uuden taideteoksen aiheena olisi oma koti, omakotitalo.

Leikin kuvankäsittelyohjelmalla, säädin ja vääntelin värityksiä ja valotuksia. Kotimme muuntui helposti pop taiteeksi.Lähetin keltaiseksi muokatun valokuvan Ifolorille. Teetin kuvasta 20cm x leveys kokoisen kuvan eli en jättisuurta, mutta kuitenkin selkeästi ison. Ifolorilta saa myös julistekokoisia tulosteita, jos tässä vielä innostun.

Sain kuvani tänään postista ja se on todella hieno! Keltaisen sävy olisi voinut olla ehkä aavistuksen verran sitruunaisempi, jos lähdetään halkomaan hiuksia. Kuvasta tuli oikein passeli ja juuri sellainen kuin pitikin. Kunhan saan hankittua kuvalle sopivat kehykset, napsasen siitä kuvan näytille. Esittelen samalla olohuoneen uudet tammiset tauluhyllyt.

-Raasu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti