15.4.2016

Viikonloppuriemua ja terassimaali

Viikonloppu! Mikä ihanuus ja vapaus. Aion olla ulkona koko ajan ja siistiä pihaa. Pesen terassin ja verannan lattiat jos vain sää sallii, eli jos ei ole julmetun kylmä. Olen nimittäin päättänyt maalata molemmat lattiat uudestaan. Kävin jo viime viikolla Kodin Terrassa kyselemässä sopivaa maalivaihtoehtoa. Jotain todella stydiä ja kokonaan peittävää maalia sen olla pitää ja sellainen (uskokaa tai älkää) löytyikin, nimittäin V33-terassimaali.

Verannan lattia on betonia ja terassin puuta. Asiantunteva myymäläpäällikkö kertoi meille maalista, joka tuli heille myyntiin ensimmäistä kertaa samaisella viikolla. Maali kuulemma lyö kestävyydellään laudalta kaikki vanhat Betoluxit ja muut vastaavat ja sehän kuulostaa hyvältä. Sitä siis meille, puuhun ja betoniin soveltuvana kiitos!



Puulle tarkoitettua terassimaalia on tarjolla neljää sävyä, me valitsimme harmaan (sävy nimeltään Satiini). Betonille soveltuva maali jäi toistaiseksi vielä hankkimatta, sillä värivaihtoehdoista ei heittämällä löytynyt sitä oikeaa meille. Betonimaalin tumman harmaa sävy kun taittaa mielestäni liian paljon vihertävänsiniseen. V33-maaleja oli esillä myös Kevätmessuilla viime viikonloppuna. Näin siellä livenä isompia betoniruutuja eri V33:n eri sävyin maalattuina. Toden totta, tumman harmaa sävy sinertää liiaksi. Toivottavasti näitä maaleja saisi pian myös värikarttojen mukaan sävytettyinä. Oman maun mukaan, siinä vinkkiä maalin valmistajille!

Saa nähdä onko V33-maali todella niin kestävää kuin mitä luvataan. Kunhan pääsen kokeilemaan käytännössä, kerron miten kävi. Tällä hetkellä puinen terassimme on ruskea. Vaikkakaan maalia ei ole enää  kovinkaan paljon puun pinnassa jäljellä. Terassi on käsitelty viimeksi vuosia sitten, en edes tiedä tarkalleen koska. Ennen meidän aikaa joka tapauksessa. Maalia siis kovasti jo kaivataan. Terassi on puoliksi katettu ja puoliksi täysin sään armoilla. Sade on kohdellut terassia kaltoin. Voi olla, että joudun hiomaan lautojen pintaa vähän ennen maalaamista. Pestä se täytyy ainakin ja antaa kuivua välissä kunnolla.

Hyvää viikonloppua!

-Raasu-

Lue: Terassin entraus - puhdistusvaihe
Lue: Terassin entraus - maalausvaihe
Lue: Harmaalla terasilla

4 kommenttia:

 1. Jään seuraamaan! Meillä sama homma edessä ja itseäni mietityttää, tuleeko maalatusta terassista liukas. Ilmeisesti ei kuitenkaan. En ollut kuullutkaan ennen tuollaisesta maalista!

  VastaaPoista
 2. Hei! Meillä myös ruskea vanha terassi ja mietitään että peittääkö harmaa väri vanhat maalit alleen:) onko vielä kokemuksia tuotteesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos kommentistasi. Emme ole vielä päässeet maalaushommiin sadesään vuoksi, toivottavasti ensi viikonloppuna paistaa. :)

   Poista
 3. Ok:) meinaatteko hioa terassianne ennen maalausta? Ohjeissa käsketään niin mutta meillä ainakin on niin iso terassi että ei millään pysty. Katsotaan mitä tulee:D

  VastaaPoista