22.5.2016

Terassin entraus - puhdistusvaihe

Vanhan kuluneen terassimme kunnostus alkoi nyt vauhdilla kun sää on suosinut maalaria. Vettä ei ole satanut päiviin ja aurinko senkun möllöttää taivaalla. Tyhjensimme terassin kalusteista ja aloitimme kuurauksen. Puhdistimme Laudat Ronsealin Terassin Puhdistaja & Elvyttäjä -aineella, joka osoittautuikin melko tymäkäksi aineeksi. Aine puhdistaa, mutta myös "kuluttaa" puun pintaa jotta uusi maali imeytyisi siihen paremmin. 

Vanhoissa terassilaudoissamme oli hyvin huonosti jäljellä enää alkuperäistä maalia, joten emme lähteneet erikseen hiomaan lautoja. Hiomistarpeen voi testata helposti tipauttamalla laudalle hieman vettä. Jos vesi ei imeydy lautaan, vaan jää pisaraksi sen pinnalle, laudat kannattaa ehdottomasti hioa ennen maalausta, jotta uusi maali tarttuu kunnolla. Siis jos ei halua maalailla terassia heti parin vuoden päästä uudelleen.


Harjasimme pesuaineen kauttaaltaan terassin pintaan normaalilla kylppäriharjalla, koska muuta ei ollut äkkiseltään saatavilla. Kylppäriharjan harjakset ovat melko kovat, joten ajattelimme sen olevan kyllin jämäkkä tähän touhuun. Kun pesuaine oli levitetty kauttaaltaan, jätimme sen muhimaan puun pintaan reiluksi vartiksi kuten ohjeissa neuvotaan. 

Kun aine oli saanut vaikuttaa, huuhtelimme sen pois puutarhaletkun avulla. Ja sitä huuhtelua saikin sitten tehdä jonkin aikaa, sillä laudat senkun jatkoivat vaahtoamistaan. Pesuainepönikässä sanotaankin, että huuhtelu pitää tehdä kunnolla, lauta kerrallaan.


Kun huuhtelu oli tehty, jätimme terassin kuivumaan rauhassa auringonpaisteeseen. Maalipurkin avasimme seuraavana iltana, mistä kerronkin sitten enemmän seuraavassa postauksessani.

-Sanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti