Tässä on Fiskarsin Light Rikkaruohonpoistaja, jota lähdin kokeilemaan ensimmäistä kertaa elämässäni. Meidän pihalla voikukkaa riittää, joten testiapajat ovat kohdillaan.
Käydäänpä läpi työkalun toimintaperiaate:
Härvelin päässä olevat metallipiikit painetaan voikukan keskustan kohdalta maahan, niin että kasvi jää piikkien keskelle. Jos maa on kovempaa, voi painamista avustaa jalalla. Sitten työkalu voikukkineen nostetaan ylös maasta kampeamalla sitä jalkapuomia vasten. Voikukka on jäänyt piikkien väliin juurineen päivineen. Voikukkavonkale vapautetaan piikkien päästä työntämällä varressa kiinni olevasta vivusta. Ja eikun seuraavan kukkasen kimppuun.
Huomasin, että voikukkien napsiminen on aika koukuttavaa. Siinä tuli innostuttua hommasta sen verran, että sain kasaan ison muovisäkillisen voikukanretaleita. Annoin kuitenkin voikukille aika paljon tasoitusta, jättämällä niitä noin tuhannen kappaletta vielä tontille kasvamaan. :)
Ajattelin hävittää juurineen noukitut voikukat jonnekin vähän kauemmas, etteivät ne mitenkään pääse kasvamaan meidän pihaamme uudestaan. Joo tiedän, käyn sotaa voikukkatuulimyllyä vastaan, mutta yrittänyttä ei laiteta.
Rikkaruohonpoistajalla nousee maasta muutkin kuin voikukat. Itse sain kukkapenkin reunalta irti myös ruohotupsuja, nokkosen alkuja ja sellaisen kauttaaltaan piikikkään kasvin alkuja, jonka merkkiä elikkäs lajiketta en edes tiedä.
Rikkaruohonpoistaja on todellakin kevyt käyttää, kuten nimikin jo antaa ymmärtää ja mikä tärkeintä, se myös toimii hyvin. Laitteen piikit täytyy tosin laittaa hyvin tarkasti voikukan keskelle, jotta se saa hyvän otteen koko kukasta. Jos piikit menevät vähän sivuun, kukka jää möllöttämään paikoilleen kuin ei mitään olisi tapahtunutkaan. Myös kivikkoinen tai muusta syystä erityisen kova maa tuottaa jonkin verran hankaluuksia. Nurmikolla tai kukkapenkissä luvatta asustavat voikukat sen sijaan saavat rikkaruohonpoistajalla kyytiä tosi helposti ja kätevästi. It's a keeper!
-Raasu-
(Yhteistyössä Fiskars Garden)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti