1.5.2016

Katto pesulla

Talossamme on pari vuotta vanha peltikatto ja vaikka se onkin aika uusi, siihen on ehtinyt kertyä (erityisesti varjon puolelle) inhaa vihreää töhnää. Mitä lie kasvustoa onkin, se ei näytä kovin kauniilta. 


Pesimme tai oikeastaan käsittelimme tänään katon aineella (Tak GTi, Nelson Garden), jonka olisi tarkoitus tappaa ja irroittaa tuo vihreä mönjäke seuraavan muutaman kuukauden kuluessa. Saa nähdä toimiiko katon puhdistus todella ihan näin helposti. Aineen pitäisi myös ehkäistä mönjäkkeen eli levän ja sammalen kasvua takaisin.


Kuva: nelsongarden.fi

Pönikkä kiinnitetään puutarhaletkuun, valitaan sopiva paine ja sitten ruiskutellaan peltikatolle. Sitten jäädään odottamaan, että aine vaikuttaa. Ehkä hieman myöhemmin kannattaa myös tanssia paikalle sadetta, joka huuhtelisi lian tiehensä.

Aine on hyvin stydiä eli jos lähdet kokeilemaan samaa, niin suosittelen todellakin laittamaan päälle kunnon suojavaatteet, ainakin muovihanskat ja suojalasit. Ainetta katolle ruiskutellessa sitä lentää ja pöllyää tuulen mukana ympäriinsä. Pullon takana on varoitus ihon syöpymisvammoista ja silmävammoista eli kannattaa mieluummin olla varovainen.

-Raasu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti