24.5.2016

Terassin entraus - maalausvaihe

No niin, terassiprojekti jatkukoon!

Kun terassi oli pesty ja sen jälkeen kokonaan kuivunut, ryhdyimme maalaushommiin. Maalina käytettiin täysin peittävää V33 -terassimaalia, josta olenkin jo jutustellut aikaisemmin täälläMaali on väriltään vaaleanharmaa. Sävyn nimi on Satiini. Väri tuo mieleeni vanhojen maalaistalojen harmaiksi maalatut lankkulattiat. V33 -terassimaalia on tarjolla neljää sävyä, joista muut taittavat enemmän tai vähemmän ruskeaan, joten värivalinta oli meille helppo. Harmaata sen olla pitää. Olisin kelpuuttanut väristä hintsusti tummemmankin version, mutta ehkä sittenkin parempi näin. Tämä vaalea harmaa tekee terassista aika raikkaan ja keveän oloisen.

Maali näyttää purkissa sekoittamattomana ihan punertavan beigeltä, eli ihan väärältä. Siksipä se pitääkin sekoittaa erityisen hyvin ennen maalaamista. Jos kaikki maalit täytyy sekoittaa hyvin, niin tämä se vasta täytyykin. Itse pelästyin hieman kun saimme maalipurkin kannen auki, mutta onneksi väri ei ollutkaan todellisuudessa ihan sitä miltä aluksi näytti.Maalasimme terassin takanurkasta aloittaen, lauta kerrallaan. Melko nopeaa hommaa sitten kuitenkin, vaikka äkkiseltään arvelin muuta. Tarkat paikat maalattiin pienemmällä pensselillä, muuten maali levitettiin terassin pintaan isolla ulkomaalipensselillä. 

V33 -maali kuivuu todella nopeasti. Kuivuttuaan se tummuu hieman ja vastaa todella hyvin kaupan hyllyn reunassa ollutta värimallia, joten pisteet siitä. Maalasimme toisen maalikerroksen seuraavana päivänä. Maalin ohjeissa kehoitetaan maalaamaan kolmeen kertaan, jos terassi on taivasalla ja siksi aiommekin tehdä kolmannen maalirundin vielä tässä lähipäivinä. 

Terassin maalaamiseen menee pakollakin useampia päiviä, kun joka välissä täytyy odotella pinnan kuivumista. Maalaaminen on kuitenkin ihan täysin tehtävissä ja lopputuloksen kannalta ehdottoman kannattava juttu. Lopputulos on ehkä 500 kertaa parempi kuin minkälainen terassimme oli ennen maalaamista.

Nyt odottelen jo intopiukeena ensi viikon ovenasentajia. Puhkaisemme nimittäin oven olohuoneesta vastamaalatulle terassille. Ikkunat uusitaan siinä samalla. Jihuu, kohta päästään kesästelemään ihan kunnolla, kun entrattu terassi on vain yhden askeleen päässä.

-Sanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti