27.10.2014

Olohuoneen uudet tauluhyllyt

Kirjoittelin viime viikolla olohuoneen tauluprojektistani: DIY pop taidetta.
Olen nyt saanut kehystettyä tauluni ja se on löytänyt myös oman paikkansa olohuoneen uusien tammisten tauluhyllyjen päältä.


Taulun kuva on siis valokuva, jonka olen käsitellyt kuvanmuokkausohjelmalla keltaiseksi. Yksityiskohdat häviävät, mutta talon tunnistettavuus säilyy. Näin kuva puhuttelee enemmän symboliikalla kuin tarkalla toistolla.

Täydellisesti olohuoneen pöytiin sopivat tauluhyllyt löysin Kodin1:stä. Ne täytyi tilata, sillä ovat ilmeisesti melko suosittuja ja usein loppu tavarataloista. Kärsivällisyys ei ole hyveeni, mutta kyllä niitä viikon malttoi odotella. Lopputulos ratkaisee.


Uusilta tauluhyllyiltä löytyy myös muuta mielenkiintoista. Mielenkiintoista lähinnä kai meille itsellemme, sillä sieltä löytyy tärkeimpiä matkamuistoja menneiltä vuosilta. Pariisin ja Espanjan -matkat sieltä varmasti tunnistattekin. 

Espanjasta ostettu viuhka on muisto Rondan visiitiltämme. Se on ostettu härkätaisteluareenan matkamuistomyymälästä. Ostin sen oitis kun näin sen. Se on väreiltään meille juuri oikea. Valkoinen pieni Eiffel-torni on ostettu ihan tavallisesta pariisilaisesta matkamuistomyymälästä.

Matkamuistot ovat yleensä vähän mauttomia, mutta olen yrittänyt valita ja ostaa niitä sen mukaan mitä voisin oikeasti pitää esillä muistuttamassa mukavista matkoista. Ehkä ne eivät ole esillä pysyvästi, mutta nyt niitä on ainakin vielä mukava katsella. Matkamuistojen lisäksi hyllyltä löytyy Lovi-lintusia ja pieni kopio Alvar Aallon suunnitelmapiirroksista. Eräänlaisia matkamuistoja nekin.


Olohuoneemme linja alkaa olla aika selkeä. Se on valkoinen, höystettynä tammisilla huonekaluilla ja yksityiskohdilla. Ripaus keltaista ja muita kirkkaita värejä, mutta muuten maanläheistä ja vaaleaa. Olohuoneen ilmeenvaihdos alkaa olla valmis.

-Raasu-

1 kommentti:

  1. Nämä tauluhyllyt on kyllä tosi näppäriä, ikeassa on myös saman tyyppisiä. Saa kaikkea pientä kivaa seinille, eikä tarvitse miettiä kiinnitysongelmia joka kerta. :)

    VastaaPoista