24.3.2014

Genietestejä

Ostin vähän aikaa sitten kaupasta ruukkurucolan ja laitoin sen Genieen. En tiedä oliko rucolani jo ostohetkellä huonovointinen, mutta sen elämä Geniessä jäi kovin lyhyeksi. Rucola kituutteli ja kituutteli, kunnes päästin sen sitten paremmille maille eli kompostiin. Rucolasta ehdittiin nauttia parin salaatin verran.


Rucolani ei toiminut Geniessä, mutta sen sijaan jo monta viikkoa sitten (helmikuun puolessavälissä) hankkimani basilikaruukut tuottavat edelleen satoa. Mutta! Basilikoista näyttää nyt valikoituvan parhaimmat ja vahvimmat versoyksilöt, jotka ovat paksuja, tumman vihreitä ja isolehtisiä. Pienemmät ja heikoimmat versot kuihtuvat ja kuolevat juurelta nopeasti pois. Biologia on sitten julmaa. Eli basilikat ovat edelleen hengissä, mutta eivät niin tuuheina kuin vielä hetki sitten. Uusia lehtiä ne tekevät paljon, mutta versot vähenevät. Ennustan kasvien hiipuvan pian pois, hyvin ja pitkään palvelleina.Lehtipersilja on nyt myös poistunut keskuudestamme. Persilja kasvatti enemmän vartta kuin lehtiä, mistä päättelin, että Genien kastelutiheys taisi olla sille liian suuri. Persiljasta saatiin kuitenkin muutaman viikon ajan makua salaatteihin ja ruuan päälle. Eli Genie pidensi kaupan persiljan käyttöikää kiitettävästi.

Tyhjensin yhden ravinnepussin vesisäiliöön viimeksi kun vaihdoin veden noin viikko sitten. Vielä en ole havainnut räjähdysmäistä kasvua, mutta eihän se mitään taika-ainetta olekaan. Seurataan tilannetta.

Uutena Geniekokeiluna starttasi tänään Lollo Rosso. Eli laitoin kaupan ruukkusalaatin basilikoiden kaveriksi. Katsotaan miten sen käy. Lollo Rosso oli ollut jääkaapissa pari päivää, ennen sen muuttoa Genieen, joten en odota ihmeitä tältä kokeilulta. Kun kaupan ruukkukasvit on pian kokeiltu ja arvioitu on aika siirtyä varsinaiseen viljelyyn. Aion ostaa Tregrenin omaa mullatonta kasvualustamateriaalia ja aloittaa yrttien ja ehkä myös kukkien kasvatuksen siemenistä.

Lue: Genie toiminnassa
Lue: Genien varustelu
Lue: Genie - Himojeni kohde
-Raasu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti