4.1.2014

Tregren Genie-keittiöpuutarha

Postista tuli toissapäivänä Stockmannin kanta-asiakkaiden mainoslehtinen. Lueskelin sitä eilen iltalukemisena sängyssä. Törmäsin taas keittiöpuutarha-laitteeseen. Tällä kertaa ei ollutkaan kyse Fiskarsin Kitchen Gardenista, vaan tälläisestä kuin; Tregrenin Genie. Kiinnostuin heti, koska tämä laitos on paljon edukkaampi kuin Fiskars ja Stockmannilla vielä tarjouksessa.


Kuva: Stockmannin verkkokauppa

Genie koostuu kahdesta osasta. Ruukusta, jonka tuotenimi on myöskin Kitchen Garden (kuten Fiskarsilla) ja kasvilamppuosasta (eli Growing Lamp).

Kyseessä on vesiviljelylaite. Ruukkuastiassa on vesipumppu, joka pitää veden koko ajan liikkeessä. Kasvit kasvaa paremmin kun vesi on hapetettua. Pumppu toimii paristoilla, mikä ei mielestäni kuulosta ihan hyvältä. Pumpussa ei myöskään ole virtakatkaisinta, eli se on päällä aina niin kauan kuin paristoissa on virtaa. Genien oma tuotesivu lupailee kuitenkin, että pumpun paristot kestävät 3-4 kuukautta.

Vesiviljelyruukkuun mahtuu kolme pientä ruukkua tai yksi isompi. Eli esim kolme kaupan pikkuruukuissa myytävää salaattipuskaa. Ruukkuosa on irrallinen eli sitä ei ole pakko käyttää. Sen tilalle voi laittaa oman ruukun, jos ei vaikka innostu vesiviljelystä. 

Kasvivalo on ledilamppu, joka toimii verkkovirralla. Lampun teho on kuulemma 5,5 wattia.

Genietä näyttäisi saavan neljässä värissä, valkoisena, keltaisena, harmaana ja mustana. Jos minulta kysytään niin valkoinen näyttää parhaimmalta. 

Laitteen design on kyllä hyvä, tykkään kovasti. Yksinkertainen, valkoinen ja selkeä, mutta paristoasia jäi mietityttämään. Eli ensi-innostus hälveni kun tutustuin paremmin. Toisaalta, paristojen avulla vältytään toiselta rumalta sähköjohdolta.

Täytyy suorittaa vielä lisää vertailua muihin vastaaviin laitteisiin, mutta ulkoiselta olemukseltaan tämä keittiöpuutarha on ollut tähän asti paras.


*Raasu*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti