14.1.2014

Lisäaikaa kylppäriremontille - osa 3

Saksalaisen mysteerimaalin nimi ja merkki ei ole vieläkään selvinnyt. Terveisiä roskapöntöstä. Kävin dyykkaamassa roskista, mutta putelia ei löytynyt enää. :) Emme ole vielä käyneet Värisilmässä, eli laattasaumojen maalailu on yhä kesken. Viikonloppuna taas jatketaan kylppärin ehostustoimenpiteiden parissa. Onneksi tuo on hommaa jota ei välttämättä tarvitse tehdä kerralla.

Kylppärin paneelikaton maalaus on kuitenkin edennyt valmiiksi asti. Hurjaa miten paljon katon vaalennus vaikuttaa huoneen fiilikseen. Kylppärin katto on aika matalalla, joten maalaaminen oli todella paikallaan. 


Lähtötilannehan oli siis se, että paneelit oli käsitelty ohuelti jollain himmeällä lakalla. Toisin kuin suositellaan, me emme hioneet vanhaa lakkapintaa yhtään. Hiominen kannattaisi, jotta uusi maalikerros tarttuisi paremmin. Perustelimme tämän oikaisun itsellemme sillä, että nyt on kyseessä väliaikainen pikaratkaisu. Kylpyhuone remontoitaisiin kuitenkin pian (aikaikkunalla 1-3 vuotta) lattiasta kattoon. :) Pahoja oksanreikiä tai muuta "oikaistavaa" katossa ei ollut, joten tartuimme samantien pensseliin.


Aloitimme pohjamaalilla. Kaikille sisäpinnoille soveltuvalla pohjamaalilla eli Tikkurilan Siroplast 2:lla. Ensin maalattiin kaikki panelien välit. Koska katto oli käsitelty alunperin lakalla, ajattelimme, että maalin olisi hyvä antaa kuivua normaalia kauemmin ja näin tehtiin. Kun välit olivat kuivuneet kunnolla (useamman tunnin ajan) maalattiin paneelien leveät pinnat. 


Pohjamaalin päälle aloimme maalata varsinaisella maalilla vasta seuraavana päivänä. Taaskin ajatuksena, että pitkä kuivumisaika varmistaisi hyvän lopputuloksen. Maalina käytimme Tikkurilan Paneelikattomaali Valkoista. "Vesiohenteinen, peittävä paneelikattomaali uusille ja vanhoille paneelikatoille", sanotaan maalitönikässä ja hyvin peittävä maali onkin. Yksi kerros tätä riitti.Paneelikattomaali on varsinaisesti tarkoitettu kuiviin tiloihin eli ei suoranaisesti kylpyhuoneeseen. Toisaalta, itselleni ei tullut vastaan parempaakaan vaihtoehtoa. Kosteisiin tiloihin tarkoitettua paneelimaalia ei tietääkseni ole erikseen... Tikkurilan Luja saattaisi olla ehkä sopivampi vaihtoehto kylppäriin. Meiltä löytyi paneelikattomaalia valmiiksi varastosta ja päätimme testata sen kestävyyttä.

Tärkeintä tässä lienee, että tila on maalaushetkellä kuiva ja ilma vaihtuu riittävästi. Itse panttasimme suihkussa käyntiä pari päivää, että maalaukset onnistuisi hyvin. Sunnuntai-iltana koti alkoi olla aikamoinen aromipesä. :) Nooh, mutta sellasta se on remppahommissa.

Kattoa kun maalataan, se kannattaa aina tehdä pensselillä väistämättömistä selkäkivuista huolimatta. Ainakin lopputasoitus. Meillä sattui saunan irrallinen alalaude olemaan korkeudeltaan juuri passeli maalausteline. Kätevää kun voi maalata isomman alueen kerralla pientä jakkaraa koko ajan siirtelemättä.

*Raasu*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti