23.1.2014

Lisäaikaa kylppäriremontille - osa 5

Kaakeleiden saumat on nyt valkaistu eli maalattu. Joitakin kohtia täytyy kuitenkin vielä paikkamaalata. Loppu häämöttää horisontissa.

Täytyy sanoa, että melkoista askartelua tämä kylppärin maalaus on ollut. Paljon säätämistä ja maalien metsästämistä. Kylpyhuone on kylläkin nyt paljon vaaleampi, jos lattiaa ei oteta laskuihin. Lattialle emme ole tehneet mitään. Se on siis edelleen vaaleansininen harmaine saumoineen. Tuskin lattian maalaamiseen ryhdytäänkään. Eikä kaakelimaalit käsittääkseni taida kestääkään linkkereissä. Näin olen ymmärtänyt.


Viikonloppuna käytiin hakemassa Kodin Terrasta suihkuverhotanko. Kulmamallinen. Tarkoitus oli ostaa kromin värinen, mutta tarpeeksi kiiltävää ei löytynyt. Päädyimme valkoiseen. Väliaikainen ratkaisu tämäkin. Yritämme suojella suihkuverholla kylpyhuoneen uusittua ovea. Verho itse on myös kokovalkoinen. Valkoinen on aina hyvä valinta. Väkisinkin tulee jo mietiskeltyä millaiseksi kylpyhuone olisi tulevaisuudessa kiva remontoida. Uskoisin, että seinät pysyvät valkoisina. Lattia voisi olla harmaa. Hiottu betonilattia houkuttaisi, mikseivät seinätkin voisi olla betonia. Näin kylppäri näyttäisi vähemmän klassiselta laattahuoneelta ja olisi kenties helpompi pitää puhtaanakin. Täytyy tutustua enemmän kosteiden tilojen sisustuslaasteihin.

Meillä on nyt kaksi suihkua. Aion luopua toisesta mikäli se on putkiston kannalta kätevästi mahdollista. Tuplasuihku on ehkä luxusta, mutta meidän kylpyhuoneessa se tarkoittaa epäkäytännöllisyyttä. Suihkut on sijoitettu liian lähelle toisiaan, viereisille seinille. Jos kaksi henkilöä olisi oikeasti samaan aikaan suihkussa he joutuisivat olemaan enemmän tai vähemmän sylikkäin. :)

Katto voisi pysyä paneelisena, mutta siihen upotettaisiin useampia valonlähteitä. Kylpyhuone on vähän pitkulaisen mallinen ja nykyinen lamppu on enemmän huoneen toisessa päässä. Ei käyttistä. Kylpyammetta en tähän kylppäriin tule koskaan saamaan. Se on tosi kurja juttu, mutta sellainen ei vain mitenkään mahdu näihin neliöihin. Huone on siis about 6 neliön kokoinen. Amme onnistuisi jos suihku saisi olla ammeen päällä. Sellaista ratkaisua en kuitenkaan halua hygieniasyistä. 

Pesukoneen paikka mietityttää kovasti. Sille olisi kaksi vaihtoehtoa, sillä meillä on kylpyhuoneessa suihkujen lisäksi kaksi muutakin vesipistettä. Vesipiste melkein jokaista neliötä kohden. :) Toinen vaihtoehto on pesukoneen nykyinen paikka tulevan pesualtaan läheisyydessä ja toinen vaihtoehto suihkun vieressä. Ehkä tuleva urakoitsija päättää asian rakennusteknisiin syihin vedoten. Uskallanko toivoa...


*Raasu*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti