7.1.2014

Lisäaikaa kylppäriremontille - osa 1

Meidän kylpyhuone on aitoa 90-lukua (vaikkakin se on remontoitu viimeksi 2005). Se on edelleen  samassa kunnossa kuin ostaessamme talomme about 3 vuotta sitten, eli emme ole tehneet sille vielä mitään. Kunto on todella huono ja täysremontin tarve on olemassa, eikä pelkästään ulkoisten seikkojen takia. 

Seinälaatoitus on valkoinen ja se on ihan jees, mutta kylpyhuoneen ympäri kulkee sini-keltainen laattaboordi. Kuvituksena "tyyliteltyjä" purjeveneitä, aallokkoa, kultaisia vaahtopäitä ja mystisiä kolmioita. Kyllä, kolmioita. :) Älä kysy, en tiedä myöskään miten kolmiot liittyvät meri-teemaan. Bermuda? Suurin osa kuvioista on tehty hienosti koholle laatan pinnasta. Kylpyhuoneen linkkerit eli lattia on vaaleansininen. Aika geneerisiä 10x10 laattoja. Vaaleansininenkin on aika yleinen väri kylppäreissä. Ainakin 90-luvulla, sekä vuokra-asunnoissa, kokemusta on. Lattia on ihan ok, sen kanssa voisin muuten elää, mutta se on kuntonsa puolesta huoneen heikoin lenkki. Pelkään kosteusvahinkoja. Sen suuntaisia mittauksia on jo tehty.

Mollaamatta liikoja talomme edellisiä asukkaita, sanon vain, että en ymmärrä heidän laattavalintojaan. Kylpyhuoneen värimaailma, ei suinkaan ole ainoa asia mitä olen tässä talossa ihmetellyt. Olihan makuuhuoneemme alkuperäinen tunnelma verenpunainen. Nooh, makuasioista ei voi kiistellä.

Kylpyhuoneessa on paneelikatto. Puun värinen ja aika raskaan tuntuinen.


Kylppäriremonttia on lykätty talon muiden remonttiprojektien vuoksi ja lykätään edelleen, kunnes muutama muu tarpeellisempi homma on tehty. Tai niin kauan kunnes olen suostutellut mieheni ryhtymään tuumasta toimeen. :)

Toissakesäinen kattoremontti söi ison loven lompakkoomme, sen jälkeen (ja sitä ennenkin) on rempattu pelkästään omin ja sukulaisten voimin. Uusi peltikatto on hieno ja luo tietynlaista turvallisuuden tunnetta. Vanha katto oli näennäisesti  kunnossa, mutta päästi kuitenkin kertaalleen vedet läpi tuulikaappiin jostakin peltien vioittuneesta liitoskohdasta. Nyt katto ei vuoda, eikä vuotoja tarvitse pelätäkään. 

Katon rakensi Hämeen Laaturemontti
Joku kirjoitti joskus jossain remppa-aiheisessa artikkelissa, että vanhojen omakotitalojen remontit pitäisi aloittaa aina isoimmista hommista pienempien suuntaan. Rakenteelliset ongelmat pitää ratkoa ensin ja sitten vasta sisustaa. Olen yrittänyt pitää tämän ohjeen mielessäni, joskus kuitenkin lipsahtaa.

Takaisin kylpyhuoneeseen. Koska kylppärempan kassaa ei ole vielä kokonaan säästetty, päätimme ostaa lisäaikaa. Aloitimme kylpyhuoneen ehostustoimenpiteet, jossa välineinä on laatta-, sauma- sekä paneelikattomaali. Laattamaaliin liittyy pieniä ennakkoluuloja, saumaväriin myös. Kokeillaan ja katsotaan. Pian nähdään, tuleeko väliaikaisesta kylppäristä yhtään parempi kuin alkuperäisestä.
Ehostus alkakoon!

Lue: Lisäaikaa kylppäriremontille - osa 2

*Raasu*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti