9.1.2014

Eteisen kaappi - suunnitelma

Haluaisin kovasti eteiseen kunnollisen kaapin takeille ja kengille. Tällä hetkellä ulkovaatteet ripustetaan naulakkoon, pipot ja hanskat ovat koreissa "hattuhyllyn" päällä. Kengät ovat kenkäkaapissa ja osaksi eteisen arkkupenkin sisällä. Suurimmaksi osaksi kengät ovat kuitenkin pitkin poikin eteisen lattiaa.

Kesätakit viedään naulakosta talveksi varastoon ja toisinpäin. Se on siis ideana. Käytännössä kuitenkin on niin, että naulakossa on ihan liian paljon vaatteita kerrallaan ja näkymä on hyvin epäsiisti. Kuvaa ei ole manipuloitu, vaan takkiarmeija on evakuoitu kuvan ulkopuolelle. :)Pidän edelleen kovasti eteisen nykyisistä "kalusteista", mutta ne eivät vain ole järin käytännölliset. Jos olisinkin järjestelmällinen ja kovin siisti ihminen niin tämä voisi ehkä toimiakin. Kaipailen kunnollista kaappia, johon kaikki romppeet voisi sulloa piiloon ovien taakse.

Kuva: Ikea.fi

Suosin Ikeaa mitä tulee kiinteisiin kaappeihin, koska se on vaan niin kätevää ja yleensä edukastakin. Ikean sivuilla on Pax vaatekaappien suunnitteluohjelma, pyöräyttelin sen avulla hyvän kaappiratkaisun. Itseasiassa, olen suunnitellut kaapin ko ohjelmalla jo moneen kertaan. Yleensä aina silloin kun eteisen epäsiisteys alkaa kunnolla nyppimään ja jurppimaan.

Kuva: Ikea.fi

Sopiva kaappi olisi metrin leveä, 236 cm korkea ja 35 cm syvä. Siihen tulisi valkoinen runko ja valkoiset korkeakiiltoiset saranaovet. Sisään muutama hyllylevy ja kaksi 35 cm syvään kaappiin tarkoitettua ripustustankoa. Vetimet kuvittelen hankkivani jostain muualta kuin Ikeasta.

Ja tässä olisi jo ostoslistakin. 

Kuva: Ikea.fi

Kun ostimme asuntomme kolme vuotta sitten, eteisessä oli kiinteä 60 cm syvä kaappi. Talon alkuperäinen, 80-luvulta. Hyvin huonokuntoinen. Kun kaappia poistettiin niin yllätyksenä selvisi, ettei kaapin alla ollut parkettia. Pelkkä betonihan se sieltä pilkisti. Ei kiva. Kaapin kohdalta puuttui itseasiassa myös katto, joka on sittemmin korjattu.

Parketissa on reikä edelleen. Pikaratkaisuna peitimme sen puretun kaapin ovesta sahatulla levynpätkällä, kuten postauksen ensimmäisestä kuvasta voinee havaita. Kolmen vuoden pikaratkaisu ja toimii edelleen. ;)

Kaapin suunnitelma on kasassa, ainoa este ja hidaste on asioiden järjestys. Eteisen lattia täytyisi remontoida kuntoon ennen uuden kaapin asennusta. Näin sanoo järki. Tunnepuoli vakuuttaa, että kaappia tarvitaan nyt! Toisaalta, voihan kaapin sitten myöhemmin irroittaa ja laittaa lattiarempan jälkeen takaisin... Näh, en tiedä...

Kumpi oli ensin muna vai kana, kaappi vai lattia... Siinä vasta pulma ja sitä pohtimaan...


*Raasu*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti