11.1.2014

Lisäaikaa kylppäriremontille - osa 2

Tässä vähän välivaiheita kylppärin ehostamistalkoista. 

Tarkoitus oli siis mm maalata ja peittää kelta-sininen meriaiheinen boordi vaalean beigellä kaakelimaalilla. Rajasimme joka toisen laatan ympäriinsä paksulla maalarinteipillä, että maalin rajoista tulee siistit. Kaakelimaalin (Ronseal) koostumus yllätti hieman, se on hyvin tahmaista. Sitkeämpää kuin normaali seinämaali (ylläri). Sitko teki maalaamisesta vähän hankalaa, mutta siihen tottui kun oli maalannut muutaman laatan. Koko seinäpinnan maalaamiseen en itse uskaltaisi tällä kokemuksella ryhtyä.


Kun kaakelimaali oli kuivunut kunnolla yön yli, maalattiin loputkin laatat. Nyt purjeveneet näyttäytyvät enää tasaisen värisinä kohokuvioina. 

Boordin maalaamisen jälkeen lähdettiin kokeilemaan saumojen maalaamista. Saumamaaleja meillä oli kokeilussa kolmea erilaista: 

Ensimmäiseksi kokeiltiin Ronsealin Grout pen -nimistä tuotetta. Maalikynän idea on tosi hyvä, mutta käytännössä en suosittelisi sitä muutakuin pieniin värikorjauksiin ja vain vähäiseen määrään saumoja. Meillä kävi niin, että kynän huopapää kului hetkessä pois karkeaa saumalaastia vasten.Vaikka kynän mukana tulee pari ylimääräistä huopapäätä, niin nekin kuluivat olemattomiin ennen kuin kynän maali oli kokonaan käytetty ja kylpyhuoneen saumat vaalennettu. Ilman huopapäätä kynä on käyttökelvoton. Maali oli aika ohutta, eikä kertamaalaus tuonut haluttua lopputulosta. Kynästä levittyi väriä hyvin epätasaisesti, joten saumojen jotkut kohdat jäivät tummemmiksi kuin toiset. Ei hyvä.Seuraavaksi kokeiltiin appiukolta näytteeksi saatua saksalaista saumamaalia. Aineen nimeä en saanut talteen. Maalituubi heitettiin roskiin, ennen kuin ehdin pistää nimen muistiin. Täytyy selvitellä nimi vielä, sillä tämä aine toimi mielestäni parhaiten. Maali on siis tuubissa ja se on koostumukseltaan paksumpaa kuin kaksi muuta maalia. Tuubin päässä on pieni sieni, johon maalia on tarkoitus tursuttaa ja sitten maalata. Aika pian tempaisin kuitenkin sieniosan pois ja levittelin saumamaalia pienellä pensselillä suoraan tuubista. Näin maalaaminen oli paljon helpompaa ja nopeampaa. Paksumpi maali peitti sauman alkuperäisen harmaan värin kerta maalauksella ja aika tasaisestikin, toisin kuin muut maalit.


Appiukolta saatu hyvä tuubimaali loppui kesken ja lähdimme kauppaan metsästämään sitä lisää. Meidän lähellä ei kuitenkaan ole Värisilmää, josta appiukko oli maalin löytänyt. Mieheni kokeili muita maalikauppoja. Ainetta ei löytynyt. Sen sijaan mukaan tarttui kolmas maalisortti.

Saumafix merkkinen saumamaali oli aika samanlaisessa pakkauksessa kuin saksalainen aine. Sitäkin levitettiin "tuubista" sienellä. Saumafixin sienipää ei kuitenkaan ollut irroitettava (myöhemmin selvinnyt, että sieni irtoaa sittenkin), joten levitys oli pakko tehdä sillä. Maali oli yhtä ohutta kuin kynämaalissa, eli kertamaalaus ei riittänyt. Muuten maali oli ihan ok.

Yhteenvetona; Ronsealin kynä oli huonoin, Saumafix oli ihan jees ja saksalainen mysteeriaine paras. Taitaa tulla pidempi reissu Värisilmään, sillä kesken jääneet saumat pitää saada valmiiksi. Ennen Värisilmää hoitelemme kuitenkin  kylpyhuoneen katon. Paneelit on nyt pohjamaalattu ja pian levitetään oikea maali.

Huone vaalenee silmissä ja sehän oli ehostusmission tarkoituskin.

Lue: Lisäaikaa kylppäriremontille - osa 1
Lue: Lisäaikaa kylppäriremontille - osa 3
Lue: Lisäaikaa kylppäriremontille - osa 4
Lue: Lisäaikaa kylppäriremontille - osa 5

*Raasu*

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen aihe :) Olen miettinyt tekeväni samanlaiset kunnostustyöt kylpyhuoneeseen ja lähtökohta näyttäisi olevan samankaltainen kuin teillä. Paneelikatto pitäisi siis maalata ja nuo saumat valkaista. Olisi hauska vielä kuulla lisää tuosta katon maalauksesta, miten se teillä meni ja niistä eri työvaiheista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Tiia. Postailen lisää kylppäriprojektista heti huomenissa. :)

      Poista