30.1.2014

Bestå, lääkkeeni sisustuspuuskaan

Viime viikonloppuna ei käyty missään, ei edes ruokakaupassa. Meidän piti lähteä käymään Myyrmäessä Rakenna ja remontoi -messuilla, mutta sitten iski kaamea laiskuuden puuska. Ei menty messuille, vaan pelattiin paljon tietokonetta ja syötiin. :)


Sunnuntaina lämmitettiin aamusauna ja siellä lauteilla istuskellessa mieli alkoi hapuilemaan sisustus-/remppatekemistä. Siispä kyhäsin nopeasti kasaan suunnitelman vaihtaa olohuoneen hyllyjen järjestystä. Itseasiassa alkuperäiseen suunnitelmaan kuului, että järjestäisin silloisen Bestå kokonaisuuden vain hieman uuteen asetelmaan. Kun ryhdyin toimeen, projektin mittakaava laajeni kuitenkin merkittävästi.

Ikean Bestå -hyllythän on siitä kivoja, että niillä pystyy rakentamaan tosi monenlaisia kokonaisuuksia. Hyllypalojen vaihto ja yhdistäminen on tosi helppoa jne jne. Jos tykkää muutoksesta niin Bestå on hyvä valinta. Googlen kuvahaulla löytää kivasti monia erilaisia Bestå-yhdistelmiä. Ikean omilla sivuilla on paljon ideoita myös.


Meillä on Bestå -hyllyjä aika paljon. Johtuen pitkälti siitä, että ne sopivat kokonsa puolesta hyvin maakuuhuoneiden jyrkkien kaatojen alle. Meidän ainoat säilytysmahdollisuudet. Hyllykokoja meillä on myös monta. On leveää, kapeaa, korkeaa ja matalaa. Kaikki hyllyt ovat kuitenkin valkoisia.

Sunnuntain sisustuspuuskassa päätin siis lopulta vaihtaa olohuoneen järjestystä kokonaan. TV-taso ja sohva vaihtoivat paikkaa. Lisäksi päätin käyttää olohuoneessa makuuhuoneiden korkeita hyllypaloja ja viedä olohuoneen matalat palat makuuhuoneisiin. Kun saa idean niin saa idean ja aviomies kiittää! :) Kannettiin hyllyjä portaita ylös ja alas.

Rakensin hyllyistä pitkän 6-ovisen TV-tasopötkylän kiiltävillä umpiovilla. Vain reunimmainen ovi on osittain lasia digiboxia varten. Kuka sanoi, että digiboxin pitää olla aina TV:n alla/kohdalla? Tällä ratkaisulla ruma laite ei vie liikaa huomiota ja jäljelle jää enemmän ehjää ovipintaa. 

Pitkä hylly saa huoneen näyttämään isommalta ja sohvakin istuu toiselle seinälle paremmin. Nyt on kunnolla tilaa Nappuloille ja muille koristuksille ja kukkasille. Hyllyn ympäristo kaipaa vielä viimeistelyä. Tökkäsin kukkataulun roikkumaan vanhaan ruuviin, joten se ei tule jäämään tuohon kohtaan missä se nyt on. Täytyy tehdä vielä myös hieman pakkelointi- ja paikkamaalaushommia, mutta se on sitten joskus kun alkaa taas tehdä mieli remppailla.

Dekottaa / Rempattaa ?

*Raasu*


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti