24.10.2014

Eläintarha espanjalaisittain

Palataanpa vielä hetkeksi Espanjaan. 

Kävimme viime viikolla päättyneen syyslomamatkamme aikana myös tutustumassa Fuengirolan eläintarhaan eli bioparciin ja onneksi kävimmekin. Aivan mahtava paikka! Lapsiperheelle ihan must, mutta viihdyttää varmasti ihan ketä vain.

Copyright www.Dekottaa.com

Eläintarha vastaanottaa vierailijat mukavasti ottamalla jokaisesta valokuvan kahden gorilla-patsaan kanssa. Valokuvia otetaan muutama ja ne saa ostaa omakseen varsin kohtuulliseen hintaan puistosta pois lähtiessä. Eli vähän samaan tyyliin kun risteilylaivoilla.

Copyright www.Dekottaa.com

Fuengirolan eläintarha on käsittääkseni hyvin arvostettu, ihan Euroopan mittakaavassa. He mainostavat olevansa hyvin edistyksellinen puisto monessakin mielessä. Sen kyllä myös uskoo, sillä puisto on todellakin näyttävä ja hyvin puistomainen. Tätä on vaikea selittää, mutta eläimet eivät olleet häkeissä. Alueet joissa eläimet asustivat olivat ympäröity maisemoinnilla joka myöskin esti niitä karkaamasta. Esimerkki, apina-alueen ympärillä virtasi "joki" ja puuton "vyöhyke", joka esti apinoita liikuskelemasta puistossa ihan valtoimenaan. 

Eläimet olivat myös aidosti nähtävillä. Vaikka oli kuuma päivä niin saimme nähdä jokaisen eläinsortin joita puistosta löytyi. Eläinten elinalueet ovat nimittäin suunniteltu niin, että ihmisellä on näköyhteys koko ajan. Hurjimmillaan, otimme valokuvia isosta gorillasta vain parin kymmenen sentin päästä. 

Copyright www.Dekottaa.com

Eläintarhassa on myös eläin-show, joka starttailee muutaman kerran päivässä. Esitys kestää n. puolituntia ja se sisältyy pääsylipun hintaa. Eläin-show oli myös upea kokemus. En kerro siitä enempää, koska en halua pilata teiltä yllätystä. Kerron vain sen verran, että yleisö pääsee todella lähelle lukuisia villieläimiä

Copyright www.Dekottaa.com

Eläintarhan matkamuistomyymälä on myös kiva paikka. Lapsien vanhemmille tai muuten lapsekkaille voin kertoa jo valmiiksi, että ette tule pääsemään ulos kohteesta ilman eläinpehmolelua. Kyllä, meilläkin asustaa nykyisin pehmoinen flamingon poikanen, nimeltänsä Flora.

Fuengirolan eläintarha sijaitsee ihan kaupungin keskustassa, n. puolisen kilometriä juna-asemalta kauppakeskus Miramaria kohti. Eli ihan helpolla paikalla. Suosittelen paikkaa lämpimästi.-Raasu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti