12.6.2016

Ovi ja ikkunat paikoillaan


Nyt on ollut blogissakin hiljaista kun on nautiskeltu uusista ikkunoista ja terassin ovesta. Totta puhuen, on sitä ollut vähän muutakin kiirettä ja touhua, joka on vienyt aikaa kirjoittamiselta. Kerron niistä vähän myöhemmin kun projektit alkavat kantaa hedelmää. Nyt ollaan onneksi jo voiton puolella ja on hieman aikaa höpistä tänne blogiinkin.

Sitten itse asiaan. Koko ikkuna- ja oviremontti valmistui yhdessä päivässä, kuudessa tunnissa, viime viikon torstaina. Suurin osa ajasta kului oven puhkomiseen eli tiiliseinän leikkaamiseen. Sitä tiilipölyn ja tärinän määrää, voitte kuvitella! Onneksi punertava tiilipöly saatiin imuroitua kriittisistä paikoista tehokkaalla työmaaimurilla. Talomme on siis yhä valkoinen. Asentajamiehet myös ystävällisesti suojasivat talon seiniä ja terassin lattiaa muovein ja matoin.

Työmiehet saapuivat siinä yhdeksän aikaan aamulla ja pakersivat homman valmiiksi yhteen soittoon. Työmiehiä oli neljä, kolme varsinaista asentajakaveria ja yksi pellittäjä. Me kävimme mieheni kanssa välillä katsomassa, että onhan meillä yhä talo kasassa. Loppujen lopuksi kaikki meni oikein hyvin, vaikka talon seinää paukuteltaessa seinältä putosikin yksi taulu kohtalokkain seurauksin. Onneksi itse kuvalle ei käynyt kuinkaan, vain kehys meni rikki. Rapatessa roiskuu.


Asennuspäivän iltana meillä oli valmiit ikkunat ja ovi. Sisällä talossa tuoksahti miehekäs sukkahiki ja tiilipöly. Onneksi olohuoneessa on nyt ovi jonka avata ja tuulettaa. Ennen remonttia suojasimme lakanoilla kaikki keittiössä ja olohuoneessa olevat huonekalut ja se olikin ihan hyvä juttu. Ei tarvinnut lopuksi puunata ja imuroida ihan niin paljon. 


Vasta maalattu terassi, uudet ikkunat ja ovi, pääsivät kunnon testiin eilen kun juhlimme mieheni syntymäpäivää grillailun ja chillailun merkeissä. Hyvin toimii!

Ovi on ihan parasta ikinä ja ennen kaikkea siinä oleva mekanismi, joka pitää sen paikoillaan, mihin asentoon sen haluatkaan asettaa. Kahva vain alas ja ovi pysyy siinä kohtaa vaikka tuulisi kuinka. Toinen mahtavuus ovessa on vaijerisälekaihtimet. Niiden kanssa on sama juttu, vaikka ovi on auki sälekaihtimet eivät heilu villisti tuulessa, vaan vaijeri pitää ne jämäkästi paikoillaan. Sälekaihtimet, joita meillä ei siis ole ennen ollut, ovat kaiken kaikkiaan ihan luxusta! :)

Pesin uudet ikkunat eilen ensimmäistä kertaa ja jo vain, alumiinisista pokista on helppo pyyhkäistä likaa irti. Muutenkin, nämä uudet ikkunat ovat tietysti paljon modernimman ja siistimmän näköiset kuin vanhat, kertaalleen tumman ruskeista valkoisiksi maalatut, kasari-ikkunat. 


Tässä ikkunaremontissa oli vain tasan yksi huono puoli... 

Nyt meidän täytyy vaihtaa myös kaikki muut talon ikkunat!

-Sanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti