28.6.2016

Kipuilua Viikinkien kanssa

Meillä aloitettiin juhannuksen jälkeinen viikko sitten mukavasti vatsataudilla. Sitä on muuten liikkeellä paljon, joten nyt kannattaa juoda paljon piimää ja pestä käsiä kohtaamisten jälkeen. :)

Mieheni voi itseäni paljon pahemmin. Hänelle nousi eilen illalla myös kuume. Yritän rauhoitella molempien vatsoja maitohappobakteereilla ja helposti sulavalla ruualla. Sen verran kun nyt ruoka yleensä maistuu. Myös nestettä tankataan koko ajan.

Sairastelun takia menee nyt tämän viikon suunnitelmat uusiksi, mutta se on elämää. Jatketaan touhuilua sitten kun vointi on parempi. Tiedossa on pionien istuttamista ja lomasuunnitelmia.

Nyt sairastellessa olemme viihdyttäneet itseämme katsomalla HBO:lta Viikingit-sarjaa, ihan alusta alkaen. Tämä sarja erityisesti siksi, että siinä vilahtaa muutama suomalainenkin näyttelijä. Myös merkittävissä rooleissa kaudella neljä. Me katsoimme malttamattomina neljännen kauden nurinkurisesti ensin. En kuitenkaan suosittele tätä järjestystä. Stooria kannattaa mieluummin seurata ihan alusta, tietenkin. 

Suomalainen voimailumies Jouko Ahola esiintyy sarjassa sivuhenkilönä kolmessa jaksossa ensimmäisellä kaudella, hänen esittämän hahmonsa nimi on suomalaisittain Kauko. Peter Franzén taas tulee mukaan kuvioihin neljännellä kaudella Kuningas Harald Kaunotukan (King Harald Finehair) roolissa. Kaunotukka on Norjan ensimmäinen kuningas ihan oikeastikin eli jonkinlaista faktapohjaa hahmoissa on. Jasper Pääkkönen taas esittää Kuningas Kaunotukan hurjaa veljeä, hahmon nimi on Halfdan Musta (Halfdan the Black). 

Saa nähdä ovatko Franzén ja Pääkkönen mukana vielä Viikinkien viidennellä kaudella. Toivottavasti. Hahmoissa olisi ainakin vielä kertomisen varaa. Ilmeisesti Kuningas Harald Kaunotukka on oikeassa elämässä ollut paljon tunnetumpi hahmo kuin sarjan päähenkilö Ragnar Lothbrok, joka siis myös perustuu oikeaan henkilöön.

Kuva: IMDb.com

Viikkareissa, kuten minä tätä sarjaa nimittelen, on aika paljon väkivaltaa. Osa suuremmista taistelukohtauksista on joskus jopa hieman huvittavaa katseltavaa. Isot miehet (myös naiset) heiluvat leikkimiekkojensa ja kilpiensä kanssa jonkin pellon laidalla ja nujakoivat toisiaan vasten. Ei voida siis puhua suurista tuotantorahoista ja tietokoneella luoduista efekteistä. Sehän sopii viikinkiaikaan. Jotkin hätkähdyttävän raa'at kohtaukset taas ovat hieman liikaakin meikäläisen silmille. Onneksi silmät saa kiinni. 

Erityisesti sarjassa viehättää vahva nainen, kaunis kilpineito Lagertha, päähenkilö Ragnarin kaltoinkohdeltu vaimo. Lagertha taistelee kirves ja miekka kädessä kuten miehet ja vaalii oikeuksiaan samalla tapaa kuin miehet. Mikä parasta, Lagertha ei myöskään ole tyhmä ja ohjailtavissa, kuten naishahmot yleensä tuppaavat olemaan mieskeskeisissä sarjoissa ja elokuvissa. Siinä mielessä mukavan samaistuttava hahmo. Fiksu veto käsikirjoittajilta, näin lunastetaan myös naiskatsojat.

Kuva: IMDb.com

Lisää Viikkareista täältä.

Nyt lepäämään!

-Sanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti