18.6.2014

Miten basilikani voi tänään?

Hankin Genie keittiöpuutarhan helmikuun puolivälissä eli aika tarkalleen neljä kuukautta sitten. Tuuppasin Genieen ensitöikseni yhden kaupasta ostetun basilikan. Ihan siinä kaupan ruukussa sellaisenaan.

Miten basilikani voi nyt?

Hyvin. Se on hengissä edelleen, vaikka välillä jo luulinkin sen kuolleen. Kyse oli kuitenkin siitä, että unohdin lisätä vettä Genien vesisäiliöön tarpeeksi usein. Basilika kasvaa edelleen ja tekee isoja pulleita lehtiä.


Katsokaapa miten valtavia lehdet ovat suhteessa käteeni. Käteni on normaalin kokoinen. :)

 Kasvista on napsittu lehtiä salaatin ja muun ruuan sekaan melkein päivittäin. Basilikan latvaa on joutunut välillä katkaisemaan, sillä kasvin kasvuvauhti on nopeampi kuin mitä sitä kuluu ruuanlaittoon. Ostin Genien lamppuun jatkovarsipaloja, mutta Basilika kurottaa lamppuun silti hyvin nopeasti. 


Nyt neljän kuukauden jälkeen ajattelin luopua basilikastani, sillä ruukun multa on alkanut homehtua. Odottelin sen tapahtuvan paljon aikaisemmin, mutta nyt se home sitten tuli. Basilika kasvaa kyllä homeesta huolimatta, mutta kuka nyt hometta haluaa keittiöönsä.

Neljä kuukautta yhdellä kaupan basilikapuskalla on aika kelpo suoritus. Joku matemaattisesti lahjakas voi vaikka aikansa kuluksi laskeskella miten paljon rahaa on säästynyt, jos ollenkaan. Se ei kuitenkaan ole viljelyn pääasia.

Kunhan basilikani on siirtynyt ajasta ikuisuuteen eli kompostiin, pesen Genien ruukun kunnolla. Puhdistuksen jälkeen onkin sitten luultavasti basilika2:n vuoro.

-Raasu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti