5.6.2014

Sisäkaton maalausvinkkejä

Auts! Nyt nimittäin sattuu niskaan. Lievästi sanottuna. Katon maalaus on sitten ergonomista hommaa.


Kattoa ei kannata maalata telalla, jäljestä tulee epäsiisti. Yhden laudan levyinen paksu maalipensseli on paras vaihtoehto kun malataan panelikattoa. Reilusti maalia pensseliin niin pintaa ei tarvitse sutia samasta kohtaa montaa kertaa. Rapatessa roiskuu ja maalia lentää väistämättä, mutta näin maalausoperaatio on sinulle kaikista nopeinta ja mukavinta. Lattia ja samassa huoneessa olevat isommat huonekalut kannattaa suojata muovilla tai vaikkapa vanhoilla lakanoilla. Maalausuojiksi tarkoitettua rullalla olevaa paksua paperia en suosittele. Kulutat paperin kunnolliseen asetteluun suhteettoman paljon aikaa jos aiot selvitä sotkutta. Muovipressu tai kangas on nopea levittää ja pysyy paikallaan maalarinteipin avulla. Kangasta on myös helppo siirtää aina sitä mukaa kun huoneessa etenet.


Katon maalaamista kannattaa kokeilla myös jatkovarren kanssa. Melkein minkä tahansa isomman pensselin pystyy ruuvaamaan kiinni maalausvarteen. Näin työ onnistuu lattiasta käsin. Muussa tapauksessa tarvitset jonkinlaisen korokkeen, jonka päällä seistä. Irrallinen ja isohko saunajakkara on hyvä vaihtoehto. Saunajakkarat ovat yleensä hyvin tukevia ja leveitä. Pääset maalaamaan isomman alueen kerralla, tikapuita tai jakkaraa siirtämättä.

Katto kannattaa ehdottomasti maalata kattoon tarkoitetulla maalilla ja panelikatto panelikattomaalilla. Huomaat miksi jos joskus kuitenkin kokeilet normaalia sisustusmaalia panelin pintaan. Oikeilla välineillä ja aineilla pääsee helpommalla. Nimimerkillä; "kantapään kautta".

-Raasu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti