7.6.2014

Vikkelät kaurakeksit

Olen tällä viikolla päässyt leipomaan synttäriherkkuja. Mieheni täytti eilen vuosia ja tänään juhlitaan. Tein hyvissä ajoin jo alkuviikosta kaurakeksejä vieraille tarjottavaksi.

Kaurakeksien teko on sitten nopeaa puuhaa. Ne ehtii pyöräyttää yllätysvieraille vaikka vain 15 minuutin varoitusjalla, jos tarve niin vaatii. Jos ei kuitenkaan ole mahdoton kiire, kaurakeksitaikinaa voi tuunata oman maun mukaan. Sekaan voi heittää vaikka karkkeja, pähkinöitä tai suklaapaloja.


Vikkelät kaurakeksit

100g margariinia
2dl sokeria
4dl kaurahiutaleita
2rkl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2 kananmunaa

(puolita määrät jos haluat keksejä vain pari pellillistä)

Laita uuni päälle, 200 asteeseen. Mittaa taikinakulhoon margariini ja sokeri. Kuumenna aineet mikrossa niin, että voi sulaa sokerin sekaan kokonaan (~1min). Lisää kulhoon loput aineet ja sekoita hyvin. Jaa taikina pellille pienen kahvilusikan avulla. Takina jäähtyy ja jähmettyy nopeasti joten sinun pitää toimia nopsasti. Paista keksejä uunissa 5-7 minuuttia tai kunnes keksien reunat alkavat ruskettua kauniisti.

Pieni kahvilusikallinen taikinaa on hyvä määrä yhtä keksiä kohden, sillä keksit paisuvat uunissa reippaasti. Jos haluat isoja keksejä, niin muista jättää isot välit.

-Raasu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti