17.8.2016

Uuden vesipatterin valintaa

Jos olet seurannut blogiani tänä kesänä, et ole voinut välttyä uuden terassinoven asennukseen liittyvältä höpinältä. Meille siis puhkaistiin uusi ovi olohuoneesta terassille. Siinä samassa yhteydessä meidän täytyi väliaikaisesti poistaa olohuoneen ikkunan edessä ollut talon alkuperäinen leveä vesipatteri. Nyt kun terassinovi on paikoillaan ja seinä siistitty ja maalattu niin ulkoa kuin sisältäkin, on aika asentaa patteri takaisin paikoilleen. Sama patterihan ei tietenkään käy, vaan meidän on hankittava tilalle kapeampi, mutta kuitenkin vähintään yhtä tehokas radiaattori. Mieluummin vielä tehokkaampi sillä ovathan patteritkin kehittyneet paljon 30 vuodessa.

Meillä on uuden patterin asennukseen tiedossa jo kelpo putkimies ja nyt onkin sitten aika valita patterin malli ja ulkoasu. Ei niin helppo tehtävä kuin miltä se kuulostaa, sillä pattereita ei osteta ihan harvase päivä. Nyt tehdään kauaskantoisia valintoja. 

Kuva: Purmo.com

Meillä on vanha 80-luvulla rakennettu talo jossa on vesikiertoiset patterit. Vesi lämmitetään suorasähköllä, mikä on lyhyesti sanottuna kallista. Tulee aika kun meidän on etsittävä vaihtoehtoja myös talon energia-asioiden tiimoilta. No miten se liittyy pattereihin? - Riippuen siitä mihin energiaratkaisuihin päädymme tulevaisuudessa, meidän on valittava nyt vesipatterimalli joka toimii yhteen tulevan energiaratkaisun kanssa. Meidän pitää siis katsoa pitkälle tulevaisuuteen.

Olemme pohtineet jo jonkin aikaa ilmavesipumpun asentamista. Olemme pyytäneet taloomme sopivalle paketille myös pari avaimetkäteen-tyyppistä tarjousta parilta eri firmalta vuosien varrella. Olemme seurailleet laitteiden hintakehitystä ja kyllä vain, ratkaisun hinta laskee vuosi vuodelta kun kilpailu kiihtyy ja kehitys etenee. Laitteetkin paranevat. Ilmavesipumppu voisi olla meille joku päivä se oikea ratkaisu. Ilmavesipumppu mielessämme päädymme luultavasti vesipatterimalliin joka natsaa sen kanssa hyvin. 

Kuva: Purmo.com

Sitten on vielä valittava patterin ulkoasu, lookki. Haluammeko sileää pintaa vai perinteistä aaltoraitaa. Siinä taitaa hyvin pitkälti olla design-vaihtoehdot. Eri värejä on myös valittavissa, mutta meille valkoinen on ihan selvä valinta. Putkimiehemme suositteli (varmaankin omien kontaktiensa vuoksi) meille Purmon patterivaihtoehtoja.

Koska en ole itse mikään patteriasiantuntija, minulla on päällimmäisenä mielessä vain patterin ulkoasu ja ennen kaikkea se, että sen termostaatti toimii just eikä melkein. Haaveilen digitaalisesta lämpötilasäätimestä, jolla voi helposti valita itse sen 22 astetta missä parhaiten viihdyn. Makuuhuoneessa termarin voisi säätää 20 asteeseen tai vielä alemmas. Toivoisin, että patteri on tehokas siten, että sähköä kuluu mahdollisimman vähän. Lisäksi haluan ehdottomasti, että koko taloon asennetaan ajan kanssa saman merkkiset ja näköiset patterit. Vaikka teemme tämänkin muutoksen osissa, niin lopputuloksen täytyy joku kaunis päivä olla yhdenmukainen. Se on minun fiksaationi, tai yksi niistä. :)

Ennen viimeistä valintaa, haluan vielä puhua kunnolla putkimiehen kanssa ja käydä läpi kaiken oleellisen patterin valintaan liittyen. Haluan tietää lisää, haluan tietää kaiken! :D

-Sanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti