25.8.2016

Sänkyostoksia

Meillä on tällä viikolla hierottu sänkykauppoja. Kävimme nimittäin tilaamassa Askosta vimosen päälle hyvän kotimaisen king size (180 leveä) jenkkisängyn. On älyvaahtoa, pisarakanavoitua pintakerrosta, viilentävää vaikutusta, painottomuuden tunnetta ja mitä kaikkea vielä. Täytyy sanoa, että hyvältä kuulostaa ja toki tuntuikin kun liikkeessä testipötkötimme kaikki mahdolliset vaihtoehdot. Päädyimme siis lopulta Asko Bonnell Airflow -jenkkisänkyyn, kuvien vaaleanharmaalla sävyllä. Tämän sängyn sanotaan sopivan selkä- ja hartiakivuista kärsiville eli meille.

Kovana tinkaajana sain kuin sainkin pudotettua loppuhinnasta euron jos toisenkin, vaikka sänky oli entuudestaan hyvässä alessa (-40%). Mikään tarjoushaukka tai periaatteesta tinkaaja en sentään ole, mutta kyllä tämän hintaluokan ostoksia tehdessä on hyvä kokeilla kepillä jäätä. Sänky onneksi ostetaan aika harvoin ja kropalle hyvä sänky on varmasti hintansa arvoinen pitkässä juoksussa. Saimme kaupan päälle vielä kotiinkuljetuksen, kasauksen ja vanhan sängyn poisviennin. Ei huono diili.

Myyjä kertoili, että tälle Airflow -sängylle luvataan kymmenen vuoden kestävyystakuu eli sen pitäisi ainakin sen aikaa pysyä kimmoisana ja älyvaahdon älykkäänä. Se sopii meille. 

Kuva: Asko.fi

Ennen kaupoille lähtöä pohdiskelin jenkkisängyn kokoa. Miten se saataisiin kuljetettua omakotitalomme yläkertaan, jossa makuuhuone sijaitsee. Sängyn keskimmäinen osa kun vaikuttaa äkkiseltään yhtenäiseltä kappaleelta, 180x200. Sainpahan kuulostamaan itseni tyhmältä myös myyjän edessä. Kerrottakoon nyt sitten muillekin hölmöläisille, että leveä patja ei ole yhtenäinen, se on kahdessa osassa, päällä on kangaspussi joka antaa vaikutelman koko sängyn levyisestä patjasta. Kerrassaan kätevää, miksi en tätä itse tajunnut.

Patjaa saa kahden kovuisena, kovana ja mediumina. Me pidimme molemmat enemmän mediumista ja valitsimme sen. Petauspatjassa oli myös kaksi vaihtoehtoa, paksu ja ohut. Me valitsimme paksumman, sillä se oli jämäkämpi ja selälle parempi vaihtoehto. Jaloiksi valitsimme tammea. Otimme pakettiin mukaan vielä sänkyyn kuuluvan päädyn, mutta neuvottelimme siihen avokaupan, sillä emme ole aivan varmoja mahtuuko se makuuhuoneen jyrkän kattokaadon alle. Kokeilemalla paras.


Askon sängyt valmistetaan kokonaan Suomessa ja minusta se tuntuu hyvältä. On kiva työllistää pohjanmaalaisia. Toimitusaika oli ~1,5 viikkoa, eli sen verran meillä on aikaa pohtia mitä vanhalle sängylle tehdään. Annammeko sen vaihdossa pois vai yritämmekö myydä sitä eteenpäin. Saa nähdä mihin päädytään. Periaatteessa vanha petauspatja on vielä ihan käyttökelpoinen, itse patjoista taas on paras henki jo poistunut.

Ostimme nykyisen väliaikaiseksi tarkoitetun sänkyrungon kesällä 2014 Ikeasta. Ajatuksella; nyt kun vielä remontoimme ei kannata satsata priimaan, ostetaan vasta sitten kun makuuhuone on valmis. Postaus nykyisen sänkymme valinnan vaikeudesta löytyy täältä. Silloin päädyimme valkoiseksi maalattuun Ikean Tarva -sänkyyn. 

No nyt makkari tosiaan on valmis ja uusi sänky on tuloillaan. Pitkäjänteisiä nämä meidän ostosuunnitelmat, ihan sitä yllättyy itsekin. :)

-Sanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti