25.7.2014

Ostoslistalla sänky

Olen pian ostamassa uutta sänkyä ja olen katsellut erilaisia vaihtoehtoja huonekaluliikkeiden nettisivuilta. Tutkailun tuloksena päädyin Ikeaan, sillä sänkyostoksella olisi nyt kohtuullisen hyvä kiire. Nimittäin vanha sänkymme on sanoutumassa pian irti tehtävistään. Se on hajoamispisteessä korjaustoimenpiteistä huolimatta.

Ikean sängyt ovat sopivan hintaisia, sillä emme ole tekemässä nyt lopullista pysyvää sänkyhankintaa. (Tosin, meidän väliaikaisratkaisut ovat usein pysyviä, ei se mitään!)


Ikealta löytyy neljä hyvää sänkyvaihtoehtoa. Malm, Tarva, Hemnes ja Nordli. 

Mikäli makuuhuoneemme matala katon kaato ei asettaisi sängylle omia vaatimuksiaan ostaisin Hemnes -sängyn. Hemnes on kuitenkin liian korkea mahtuakseen kunnolla paikkaansa. Malm ja Nordli mahtuisivat kohdilleen hyvin, Tarva myös. En kuitenkaan pidä Malmin muotokielestä, vaikka vuoteen alla olevat säilytyslaatikot olisivat kyllä kätevät. Nordli on hyvin samanlainen kuin Malm, ilman laatikoita tosin. Malm ja Nordli ovat molemmat valmistettu lastulevystä ja siitä en pidä. Massiivipuinen Tarva ei taas ole valkoinen, tosin pidän sen muotokielen yksinkertaisuudesta. Tarvan voisi maalata itse valkoiseksi, mutta se ei muuta sitä tosiseikkaa, että sänky on liian matala. Muut sänkymallit ovat sopivan korkuisia.

Tästä päästäänkin tilanteeseen, että en osaa tehdä päätöstä. Mikään sängyistä ei ole täydellinen, mutta kaikissa on jotain hyvää. Täytyy listata plussat ja miinukset:

Hemnes
+ massiivipuuta
+ malli on  hyvä
+ väri on hyvä
- pääty on liian korkea

Malm
- lastulevyä
- malli ei miellytä
+ väri on hyvä
+ pääty on sopivan kokoinen

Nordli
- lastulevyä
-+ malli on ok...
+ väri on hyvä
+ pääty on sopivan kokoinen

Tarva
+ massiivipuuta
-+ malli on ok...
- väri on väärä, mutta maalattavissa
+ pääty on sopivan kokoinen

Täytyy miettiä vielä hetken, ehkä pakkorako tekee päätöksiä puolestani. Toivottavasti vanha sänky kestää vielä hetken.

-Raasu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti