11.5.2015

Must on tullu - puutarhahullu!

Aivan mahtavia aurinkoisia ja lämpimiä päiviä ollut jo useampi peräkkäin. Nyt on kynnenaluset mustana ja alaselkä vääränä puutarhassa puuhailusta. On se vaan mukavata hommoo, tätä kun saisi tehdä päivät pääksytysten!

Keräsin postaukseeni tämän kevään ensimmäisiä puutarhakuvia. Lähikuvia läheltä.


Ensimmäisenä on kärhö, joka innostui kiipeilemään kevytbetoniruukun päälle asetetussa pajusysteemissä eli köynnöstuessa.


Lisää pajua. Nämä pajupallerot löytyivät pihaan jo viime kesänä. Asettelin ne nyt vaihteeksi ihan keskelle nurmialuetta. Pallerot pysyvät paikallaan maahan painettujen tikkujen avulla. 


Tässä on uuden koristeomenapuun (makamik) tuoreet silmut. Odottelen innolla sitä hetkeä kun puut avaavat ensimmäiset vaaleanpunaiset kukkaset. Ne on niin kauniit. Koko puu on. Jos et usko niin googlaa "makamik" niin näet. :)


Pikkuruiset siniset helmililjat nousivat maasta toista kevättään.


Tässä lähikuvassa valkoinen unkarin syreenimme. Ehkä tänä vuonna nähdään jo (viimein) kukkia... Tämä syreeni asuu meillä nyt neljättä vuotta.


Pinkkiäkin punaisempi herttavuorenkilpi availee nuppujaan.


Tein viikonloppuna verannalle pelargonia-annansilmä-asetelmat. Kahden sävyisiä pelargoneja ja valkoisia pikkuruisia annansilmiä korkeissa kevytbetoniruukuissa, joista voisinkin ottaa paremmat kuvat vielä myöhemmin.


Maksaruoho oli melkeinpä kevään ensimmäinen heräilijä. Sen lehdet tulivat esiin mullan alta jo huhtikuun alussa. Kukkia saadaan vielä odotella tovi.


Pihakierros päättyköön tähän kotoisaan kuvaan. Tässä on pihalintujemme uusi keinuva koti. 

-Raasu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti