3.5.2015

DIY: Yöpöytä omenalaatikosta

Havittelen uusia yöpöytiä. Vanhat ovat väärän korkuiset, liian korkeat, eivätkä muutenkaan enää miellytä silmää. Uusien yöpöytien täydellinen korkeus olisi 60 senttiä. Leveydellä tai syyvyydellä ei ole niinkään suurta väliä. Yöpöytien pitää olla sopivan korkuiset sänkyyn nähden.

Sain idean. Teen uudet yöpöydät valkoisista omenalaatikoista nostamalla laatikon pystyyn ja ruuvaamalla siihen pyörät. Kyseessä piti olla helppo ja nopea DIY-juttu, mutta hommahan tyssäsi heti alkuunsa. Kaupasta ei nimittäin tahtonut millään löytyä oikean kokoisia ja näköisiä omenalaatikkoja. Valkoisia laatikoita oli kyllä tarjolla, mutta ne olivat liian pieniä. Sopivan kokoiset laatikot olivat taas väriltään jotain muuta kuin valkoisia.


Kaupassa tutkailin tarjolla olevia omenalaatikkoja sen verran, että rakenne ja mittasuhteet jäivät mieleeni. Kotiin lähdettiin K-Raudan kautta. Tarvittiin lautaa ja pieniä nauloja. Täydellisesti tarkoitukseensa sopivat pienet kirkkaat pyörät löytyivät Tarjoustalosta.


Varaston uumenista löytyi purkinpohjallinen kalustemaalia. Täydellisesti yöpöydäksi soveltuvan kokoinen "omenalaatikko" valmistui yhdessä illassa. Ensimmäinen laatikko eli yöpöytä on siis valmis, vielä tarvitaan toinen.

Jaaa... vielä jos oikein innostun, naulailen kolmannenkin laatikon. Sen paikka olisi terassilla kesäkukkien korokkeena.


-Raasu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti