13.10.2015

Olohuoneen uusi harmaa matto


Meidän ei pitänyt ostaa uutta mattoa. Ei ainakaan olohuoneeseen, sillä hankimmehan olkkariin uuden maton viimeksi alkuvuodesta. Noh, marokkolaishenkinen Piazzo -mattomme ajautui muutaman kesäisen ja sisustushuuruisen viikonlopun tuloksena olohuoneesta makuuhuoneeseen. Se sopii sinne ehkä paremmin, sinne se on ainakin pysyvästi kotiutunut. 

Mattomuuton jälkeen olen kokeillut olohuoneeseen kaikenlaisia mattoja mitä meiltä on kodistamme entuudestaan löytynyt. Matot ovat vaihtuneet ristiinrastiin eri huoneiden välillä. Jokaisen kokeilun jälkeen olen tullut siihen lopputulokseen, että tarvitsemme vielä yhden uuden ja tarpeeksi suuren maton (200x290).


Hain inspiraatiota Pinterestin olohuonekuvista ja aika pian varmistui ajatus siitä, että olohuoneen tuleva matto olisi harmaa nukkamatto. Äkkiseltään voisi kuvitella, että harmaita mattoja olisi kauppojen hyllyt väärällään ja niin tosiaan onkin, tarpeeksi suurta vain on vaikea löytää. Teettämällä ja tilaamalla toki löytyy, mutta minäpä halusin malttamattomana maton suoraan kaupasta lattiaan ja käyttöön. En taida olla ainoa malttamaton, sillä suuret matot näyttävät loppuvan kaupoista ensimmäisinä.
Sopiva matto löytyi lopulta Anttilasta. Vahingossa, kun käväisimme Helsingin keskustassa ihan muilla asioilla. Matto ei tuolloin lähtenyt mukaan, vaan luotin sen löytyvän myynnistä myös Anttilan verkkokaupasta. Siellähän se matto olikin, mutta saldo näytti tyhjää, eikä täydennyksestä tietoakaan (kysyin asiakaspalvelusta). Siispä päädyimme soittelemaan lähimpiin Anttila-liikkeisiin. Johan tärppäsi ja matto haettiin kotiin samantien viime sunnuntaina.

Pitkään rullalla ollut matto ei ole vielä täysin suora, mutta sisustuslehtipinojen alla se varmasti suoristuu. Pussissa linttaantunut nukkapinta pörrööntui helposti imuroimalla.

 Uusi matto on täydellisen sävyinen. Villasukan harmaa, kuten minä sävyä kutsun. Vaalea, mutta ei haalea. Betonin värinen oikeastaan.


Vuosipäivälomamme eli aikaistettu syysloma päättyi eilen ja tänään on pakerrettu taas normaalisti työkuvioiden parissa. Loma oli kivaa kotoilua. Sopivassa määrin sisustusta, kulttuuria ja rentoutumista. Eilen tuli myös pitkästä aikaa testattua aamusaunan relaksoivaa vaikutusta. Kyllä, se toimii oikein hyvin edelleen. Prinsessakakkua emme saaneet loman aikana syötyä aivan kokonaan, joten sitä löytyy vielä jääkaapista tällekin päivälle. Taitaapa yksi alkoholiton skumppakin olla vielä korkkaamatta. Taidankin siis jatkaa juhlaa vähän arjenkin puolelle.


Aurinkoista tiistaipäivää kaikille!

-Raasu-

1 kommentti:

  1. Hyvältä näyttää tuo matto ja muutenkin! Meillä on Ellokselta tilattu luonnonvalkoinen nukkamatto (200x290) ja on se kyllä niin ihana ja lämmin :)

    VastaaPoista