24.2.2014

Genie-viljelykset laajenee

Tilasin viime viikolla Anttilan verkkokaupasta vähän lisävarusteita Genieen. Toisen vesiviljelyruukun ja kasvivalon jatkovarsia. Sen verran olen asiasta innostunut. :)


Kohta kaksi viikkoa Geniessä asustelleet basilikat ja lehtipersilja voivat hyvin ja paksusti (kuvia seuraa myöhemmin). Basilika näyttää tosin viihtyvän persiljaa paremmin, se rehottaa ja kasvaa huimaa vauhtia. Jos tuoretta basilikaa ei käytä ihan joka päivä, niin yhden basilikaruukun kasvuvauhti sopii viikonloppuherkuttelijan menekkiin vallan mainiosti. Olen itse ihan ällistynyt, sillä normaalisti kaupan ruukkuyrtit kupsahtavat parissa päivässä. Nämä kasvaa!

Nyt tietysti kuulostaa siltä, että saan jotain provikkaa hehkuttaessani Genietä, mutta näin ei ole. Vaikka blogissani onkin muutama mainosbanneri, niin senttiäkään en ole blogillani (vielä?) tienannut. :)

Lue: Tregren Genie keittiöpuutarha
Lue: Genie - Himojeni kohde
Lue: Genie toiminnassa
Lue: Genien varustelu

-Raasu-

3 kommenttia:

 1. Hei

  Meillä on Genie Kitchen Garden mutta ei älytä, että laitetaanko esim kauppasta ostettu salaattipuska sellaisenaan siihen sisäruukkuun vai pitääkö se ruukku täyttää mullalla ja tökätä kasvi siihen?

  Vai voiko ruukun laittaa multaa täyteen ja siihen kylvää siemenet.

  Auta jos osaat meitä tumpeloita Ritaa ja Joukoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka.

   Itse olen laittanut kaupan ruukkuissa myytävät yrttipuskat ihan sellaisinaan Genien ruukkuun. Yhteen Genieen niitä mahtuu kolme tai sitten yksi jos kaupan ruukku on isompaa mallia.

   Multaa ei käsittääkseni koskaan sovi laittaa suoraan Genien vesiruukkuun, sillä se tukkisi veden kierron, mikä on laitteen idea. Multaa päätyisi ruukun alempaan vesisäiliöön ja lopulta myös pumpun tukkeeksi. Eli jos kasvattaa kasvin ihan alusta niin itse kylväisin sen muoviseen kasvatusruukkuun, varsinkin jos käyttäisin multaa kasvatusalustana. Kasvatusruukun laittaisin sitten sellaisenaan Genieen.

   Tregrenillä on olemassa myös oma mullaton kasvualustamateriaali, jos käytätte sitä niin ei tarvitse siivota multakikkareita vesiruukusta ja vesikin pysyy raikkaampana pidempään. Kylväminenkin vaikuttaisi helpommalta, sillä sienemet vain tökitään kasvialustaan. Itse kokeilen tätä seuraavaksi.

   Geniessä kannattaa käyttää myös viljelyravinnetta. Varsinkin sillon jos aloittaa viljelyn ihan siemenestä. Sen sanotaan tehostavan kasvua, mutta uskoisin viljelyn onnistuvan ihan hyvin myös ilman sitä.

   En ole Genie-mestari ja olen järkeillyt ja kokeillut nämä asiat itse ja lukenut tietysti laitteen ohjeita netistä. Toivottavasti neuvoistani on teille apua ja viljelyksenne onnistuu. :)

   Poista
  2. Joo hei!

   Kiitos Sinulle tarkasta ohjeistuksesta. Tämän perusteella Heinolassa alkaa kohta rehottaa.

   Ystävällisesti Rita Ja Jouko

   Poista