20.8.2014

Hutiostos

Ostin eteiseemme uuden hienon lampun n. puoli vuotta sitten. Lampussa on kolme mutkikasta sakaraa joiden päissä on pienet halogeenit "kristallein" koristeltujen pallojen sisällä. Oikein kaunis lamppu ja se valaisi hyvin ikkunatonta eteistilaa. Olisin siihen edelleen oikein tyytyväinen jollei sille olisi käynyt näin:


Kun lamppu oli päällä vähän pidempään (yli kymmenen minuuttia) siitä alkoi kuulua vaimeaa napsahtelua. Ääneen kiinnitti huomiota vain jos kotona oli muuten täysin hiljaista. Jonkin ajan päästä huomasin, että lamppu oli alkanut tiputtelemaan "kristalleja" alas lattialle. Siinä vaiheessa ymmärsin mistä on kyse.


Pujottelin pudonneet "kristallit" takaisin tyhjille paikoille ja ne ihme kyllä pysyivätkin paikallaan vaikka lamppua käytettiin yhä normaalisti. Näin pärjättiin muutama kuukausi.

Nyt vähän aikaa sitten huomasin, että lamppumme alkaa kärventyä ja värjääntyä keltaiseksi. Oli aika ottaa lamppu pois käytöstä. 

Hienon "kristallilamppumme" "kristallit" eivät siis olleet kristalleja, eivätkä edes lasia. Eivät liioin halogeenilamppuun sopivaa muovia. Lamppu on nyt pilalla. 


Hetken suunnittelin askartelevani lamppuun uudet varjostimet, mutta juuri umpeen mennyt takuuaika (6kk) sisuunnutti sen verran, että päätin ostaa eteiseen kokonaan uuden valaisimen. 

Uusi, tarkoin kaupassa tutkittu ja syynätty lamppu on nyt juuri asennettu ja se on tätä edellistä paljon hienompi! :)

Valaisinostoksillakin kannattaa olla tarkkana.

-Raasu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti