6.11.2014

DIY magneettitaulu

Tässä on kaupan hyllyjen välissä kehitetty DIY-idis. Magneettinen ilmoitustaulu. 


Olin eilen vierailulla Bauhausissa ensin ihan muilla asioilla. Nimittäin katselin ja tutkailin kaikenlaisia ulkovaloratkaisuja. Juttelin pitkään myyjän kanssa monenlaisista vaihtoehdoista ja pikku hiljaa alkoi kirkastua ajatus siitä, että suomalaiseen pihaan ei löydy kestävää sähkömies-vapaata ulkovaloratkaisua. Noh, se on toinen tarinansa, mutta siinä harmistuksissani pörräilin Bauhausin sisustusosastolla ja törmäsin valkoisiksi maalattuihin magneettipyykkipoikiin. Ajatusketjuni kulki kutakuinkin näin:

Katsos, siinä on valkoinen pyykkipoika...
Olispa kiva laittaa joulukortit seinälle noilla...
Oho, näissä on magneetit takana...
Mutta meillä on integroitu jääkaappi...
Onko meillä mitään metallista seinillä...
Eikö meillä tosiaan ole MITÄÄN magneettista missään...
Mitä metallista voisin ripustaa seinälle...

Kauppojen rakennustarvikeosastoilta saa usein myös hyviä DIY-ideoita, joten vaihdoin osastoa. Löysin hyllyn jossa oli kaikanlaisia metallilevyjä, isoja paloja ja pieniä. Täydellisiä. Koska metallilevyn reunat ovat tosi terävät ja levy muutenkin on sellaisenaan vähän tylsä. Palasin sisustusosastolle ja taulukehyksien ääreen. Metallilevyyn sopiva puinen kehys löytyi, kuka olisi uskonut. 


Nyt teräslevy on kehyksissä ja ripustin sen jo seinällekin. Magneettiset pojat tarraavat hyvin kiinni ja homma pelittää kaikin puolin. Leikkasin valkoisesta kontaktimuovista taulun alakulmaan vielä talon muotoisen tarran. Ajatukseni on kehittää metallilevyn päälle vielä jotain kivaa. Ehkä pingotan siihen kangasta tai vuoraan sen kokonaan kontaktimuovilla tai kauniilla tapetilla. Jos päällinen on helposti irrotettavaa sorttia, sitä voisi vaihdella aina välillä kun mieli muuttuu ja kaipaa vaihtelua. Toisaalta teräspintakin on ihan kivan ja rouhean näköinen.

-Raasu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti