27.11.2014

Väliovi

Kävimme maanantai-iltana hakemassa rautakaupasta yhden puuttuneen välioven. Valkoisen peiliprofiilisen Matti-oven. Karmi meillä olikin jo takkahuoneen suulla valmiiksi asennettuna. Ryhdyimme eilen laittamaan ovea paikalleen ja siinä uutukaista ovea katsellessani tuli mieleen kummallinen fiilis. Tuntui kuin talomme neliöt olisivat lisääntyneet oven myötä.Ovi erottaa nyt kaksi tilaa entistä selkeämmin toisistaan. Olohuoneen ja takkahuoneen. Seinä näiden tilojen välissä on jo pitkään ollutkin, mutta ovi viimeisteli huoneiden huonemaisuuden ja tilaerottelun. Tuntuu siltä kuin meillä olisi yksi huone lisää, vaikka siinähän se on ollut koko ajan.

Illalla saunanlauteilla istuskellessa pohdiskelimme takka-asioita. Lueskelin taas sisustuslehteä löylynheiton ohessa, kuten tapanani on. Lehdessä kirjoiteltiin kevyt- ja kiertoilmatakoista. Nyt kun varsinainen takkahuoneemme (leivinuunihuone, huoneessa ei ole varsinaista takkaa) on selkeästi erillään olohuoneesta, voisi olla mukavaa jos olohuoneen seinustalle voisi saada kevyt-takan, lämpöä ja tunnelmaa tuomaan.


Siinä mielikuvituksen laukatessa tuli mieleen myös hurjia ajatuksia siitä, että siirtäisimme makuuhuoneen alakertaan, nykyiseen takkahuoneeseen ja tekisimme nykyisestä makkarista elokuvateatterin. Siitä se ajatus sitten lähti... villisti ja rajattomasti. :) 

Suunnitelmat ovat tärkeitä, unelmat myös, mutta onneksi meillä on nyt väliovi ja tilantuntu.

-Raasu-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti