6.12.2014

Joulukonsertissa

En ollut koskaan aikaisemmin käynyt Helsingin Johanneksenkirkossa, mutta nyt olen. Kävimme siellä eilen illalla joulukonsertissa, jonka tähtinä olivat oopperalaulajat Laura Pyrrö ja Hannu Jurmu, Lohjan kaupunginorkesterin säestyksellä.


Suuri kirkko oli melkein täynnä yleisöä, vain parvella oli jonkin verran paikkoja vapaana. Penkkirivien molempiin päihin oli laitettu kynttilöitä ja ne muodostivat keski- ja sivukäytäville kauniit kynttiläkujat. Muuten kirkko oli alttaria lukuun ottamatta hämyisä ja tunnelmallinen. Kaunis.


Sopraano ja tenori vuorottelivat laulaen tuttuja joululauluja. Välillä orkesteri soitti jouluisen sävelmän ilman vokalistia. Ilta alkoi juhlavasti Sibeliuksen Andante Festivolla. Laura Pyrrön esittämä "lumiukkolaulu" eli Walking in The Air sai suurimmat aplodit ja hienoltahan se sopraanon äänellä kuulostikin. Itse bongasin ohjelmistosta itselleni tuntemattoman uuden joululaulun, nimittäin Antti Nissilän Hiljainen Gloria. Tuohon biisiin piti palata tänään aamulla Spotifyn avustuksella. Todella kaunis kappale, sävel ja sanat. Vähän erilainen kuin muut joululaulut. Suosittelen tutustumaan siihen jos se ei ole ennestään tuttu.

Tumma talvinen taivas ja yö maa kuin hopeaa. 
Jäätynyt puu alla ikkunan säteet kuun heijastaa. 
Jouluyön hiljaisuuteen jään yksin valvomaan 
salaa kuunnellen enkeleiden hiljaista Gloriaa.

Tänä yönä sen kaikuun nukahtaa jos saa, 
satu suurempi maailmaa sielun rauhoittaa, 
sielun rauhoittaa.

Jouluyön salaisuuden jo luulin kadonneen. 
Vaieten vastaa se kaipaukseeni taas uudelleen. 
Lapsen uskoa hetken saa viisas kumartaa 
salaa kuunnellen enkeleiden hiljaista Gloriaa.

Tänä yönä sen kaikuun nukahtaa jos saa, 
satu suurempi maailmaa sielun rauhoittaa, 
sielun rauhoittaa.


Kokonaisuudessaan hieno konsertti-ilta. Ensimmäinen joulukonserttini, mutta ei varmasti viimeinen. Tästä taitaa tulla perinne.

Hyvää ja rauhallista itsenäisyyspäivää sinulle!

-Raasu-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti